Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσοι έχουν οδηγήσει αυτό το σπάνιο αγωνιστικό Audi;

Newsbomb

Το πρωτότυπο αγωνιστικό που βλέπετε είναι ένα πολύ σπάνιο του Group S και το έχουν οδηγήσει ελάχιστοι άνθρωποι.

Του Γιάννη Σκουφή

Όσοι έχουν καθίσει πίσω από το τιμόνι αυτού του ιδιαίτερου Audi είναι τόσο λίγοι που μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών. Για την ακρίβεια μόλις έξι, εκ των οποίων ο πιο πρόσφατος είναι ο πολύς Ken Block, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την συνεργασία του με την Audi και είπε να την εγκαινιάσει επίσημα με το βίντεο που ακολουθεί.

Όπως θα δείτε, σε μικρή απόσταση από το μουσείο της Audi και σε έναν αεροδιάδρομο οδηγεί το Sport Quattro RS 002 που είχε σχεδιαστεί ως πρωτότυπο για να προκύψει το θρυλικό Quattro. Το οποίο βλέπουμε στο βίντεο ως Quattro S1 E1 της θρυλικής κατηγορίας Group 2 που είχε διαπρέψει και στα χέρια του Walter Röhrl, που μαζί του είχε κερδίσει το Μόντε Κάρλο.

To Sport Quattro S1 ήταν ένα βαρύ αγωνιστικό με σφιχτή τετρακίνηση που προκαλούσε έντονη υποστροφή. Αντίθετα, το RS 002 -που προοριζόταν για το Group S και αργότερα για το Group F, τα οποία δεν έγιναν ποτέ ως κατηγορίες- που είχε τον κινητήρα στο κέντρο είχε έναν πιο ισορροπημένο χαρακτήρα.

«Το Sport Quattro S1 E2 είναι πραγματικά απίστευτο, αλλά το Sport Quattro RS 002 με τον ίδιο κινητήρα σε κάνει να νιώθεις όμοια απόδοση, αλλά σε ένα πιο ισορροπημένο αυτοκίνητο που είναι πραγματικά διασκεδαστικό», λέει ο Block.

Το πραγματικό πλεονέκτημα των αγωνιστικών του Group S δεν θα ήταν η αυξημένη ισχύς, των 300+ ίππων. Η FIA είχε θέσει ως προϋπόθεση την παραγωγή μόλις 10 αυτοκινήτων για την ομολογκασιόν του Group S (αντί των 200 που απαιτούνται για τον Group Β). Κάτι που είχε δώσει την ευκαιρία στους σχεδιαστές για πιο extreme σχήματα, όπως αυτό που βλέπετε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER