Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε ποιον ανήκε αυτή η Ferrari Testarossa;

Newsbomb

Αν και δεν οδηγεί o Sir Elton John λατρεύει τα αυτοκίνητα και έχει μια πολύ μεγάλη συλλογή από πανάκριβα τετράτροχα. Έστω και με μία Testarossa λιγότερη.

Του Γιάννη Σκουφή

Κάποιοι μαζεύουν γραμματόσημα, άλλοι μπλουζάκια, μερικοί τα εισιτήρια από τις συναυλίες και τους αγώνες που έχουν πάει. Αν όμως είσαι εκατομμυριούχος συνήθως συλλέγεις πανάκριβα αντικείμενα, όπως είναι πίνακες ζωγραφικής, ρολόγια και αυτοκίνητα.

Τα τελευταία είναι από τα μεγαλύτερη πάθη που διατηρεί ακόμη και σήμερα ο Sir Elton John από την πολυτάραχη ζωή του και ίσως αυτή η Ferrari Testarossa να είναι μάρτυρας πολλών αμαρτιών. Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν το αγόρασε ο ίδιος ο Βρετανός, αλλά του το έκανε δώρο τον Μάρτιο του 1987 η δισκογραφική εταιρία MCA για τα 40ά του γενέθλια.

Kατασκευάστηκε το 1987 και όπως μπορείτε να δείτε διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση και δημοπρατείται στην Αυστραλία από τον οίκο Shannon με μια εκτιμώμενη τιμή από 190.000 έως και 225.000 ευρώ.

Καθόλου άσχημα μιας και η συγκεκριμένη Testarossa όλα αυτά τα χρόνια έχει διανύσει μόλις 10.733 μίλια (λίγο πάνω από 17.000 χιλιόμετρα), έχοντας κάνει ευλαβικά όλες τις προγραμματισμένες συντηρήσεις. Όλα τα εξαρτήματα είναι γνήσια, ενώ χαρακτηριστικός είναι ο μονός καθρέπτης -πάντα από την μεριά του οδηγού μιας και μιλάμε για μία δεξιοτίμονη Testarossa.

Όταν ήταν καινούργια η Testarossa απέδιδε 390 ίππους από έναν 12κύλινδρο κινητήρα 4.900 κυβικών και μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 290 χλμ./ώρα. Οι επιδόσεις για την εποχή εκείνη ήταν κορυφαίες, όπως και η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση που ήταν κάτω από τα 6,0 δεύτερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα: Το «βαθύ λαρύγγι» και ο φάκελος που έκαψε τους αστυνομικούς – Τα «ριχτάδικα» και ο κηπουρός

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτός είναι ο «ασθενής μηδέν» στην Ελλάδα – «Είμαι σε ένα δωμάτιο μόνος μου»

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα