Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε ποιους αυτοκινητόδρομους θα επιβάλλει την τάξη αυτή η Ferrari;

Newsbomb

Μέχρι τώρα έχουμε δει φανταχτερά περιπολικά σε διάφορα μέρη του κόσμου, κυρίως όμως στη Μέση Ανατολή. Όμως και πολλές αστυνομίες της Ευρώπης διαθέτουν σπορ μοντέλα στο στόλο τους.

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν είναι μόνο η γερμανική Polizei ή οι Ιταλοί καραμπινιέροι που έχουν στο δυναμικό τους κάποια supercar. Ακόμη και η Τσεχία έχει πλέον το δικό της «όπλο» για να επιβάλλει την τάξη στους αυτοκινητόδρομους και να είναι σε θέση να καταδιώξει όσους έχουν καταπατήσει το γράμμα του νόμου.

Πρόκειται για μία Ferrari 458 Italia που είχε κατασχεθεί και αντί να καταστραφεί ή να σκονίζεται σε κάποιο γκαράζ αποφασίστηκε να ενταχθεί στο δυναμικό της Τσέχικης αστυνομίας. Για την ακρίβεια τη Ferrari που βλέπετε την έτρωγε αρκετή σκόνη για περίπου μια δεκαετία ώσπου να αποφασιστεί η «ενεργοποίηση» της.

Έτσι, χρειάστηκαν περίπου 5.400 ευρώ για να γίνει το σχετικό σέρβις και το ποσό σαφώς και δεν είναι μεγάλο μετά από τόσο καιρό ακινησίας. Από την άλλη η 458 Italia είχε μόλις 2.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ της, ενώ για να γίνει ετοιμοπόλεμη χρειάστηκαν και άλλες 14.000 ευρώ.

Προκειμένου να βαφεί στα χρώματα της εκεί αστυνομίας, να γίνουν οι όποιες μετατροπές στο εσωτερικό και να τοποθετηθούν τα απαραίτητα LED φώτα και φυσικά ο κλασικός «φάρος» στην οροφή. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τον εκπρόσωπο της τσέχικης αστυνομίας να παρουσιάζει την Ferrari 458 Italia και να εξηγεί τα νέα της καθήκοντα.