Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Hyundai παρουσιάζει το τιμόνι του μέλλοντος

Newsbomb

Η κορεάτικη εταιρία χρησιμοποίησε ένα i30 για να δείξει πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να εφαρμοστούν και στα πιο προσιτά μοντέλα

Του Γιάννη Σκουφή

Κάποτε τα τιμόνια είχαν μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Όπως την κόρνα. Αργότερα απέκτησαν στο κέντρο τους ένα κρυμμένο «μπαλόνι», τον αερόσακου του οδηγού και στη συνέχεια θα θυμάστε τους κατασκευαστές να διαφημίζουν τα (προαιρετικά) πολύ-λειτουργικά τιμόνια με διακόπτες για τις ρυθμίσεις του ηχοσυστήματος ή του υπολογιστή ταξιδίου.

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα αυτοί οι διακόπτες είναι σαφώς πιο πολλοί και συνήθως συνδυάζονται και με δύο τύπου ροδέλας, για «σκρολάρισμα». Η αναζήτηση όμως για κάτι ακόμα πιο λειτουργικό είναι διαρκής και όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί η Hyundai παρουσιάζει τη δική της πειραματική εκδοχή για το ταμπλό του μέλλοντος, όπου στο τιμόνι του αντί για διακόπτες υπάρχουν δύο μικρές επιφάνειες αφής.

Οι επιφάνειες αλλάζουν λειοτουργίες και μπορούν να φιλοξενούν έως και πέντε διαφορετικά «κουμπιά», ενώ πολύ βολικό για τους αριστερόχειρες είναι ότι μπορούν να αλλάξουν και διάταξη. Πολύ εντυπωσιακός είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με τα 3D γραφικά, ενώ η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό λειτουργεί με τα χαρακτηριστικά ενός tablet και έχει και απτική ανάδραση για φυσική αίσθηση όπως σε έναν συμβατικό διακόπτη.