Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
FUN TIME

Η μεγαλύτερη απάτη στην Ιστορία των τηλεπαιχνιδιών (video)

Newsbomb

Όταν ένας ταγματάρχης έκανε το κόλπο του αιώνα και έκλεψε το Τέρας…

«Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»: Το τηλεπαιχνίδι που έκανε παγκόσμια επιτυχία και «σάρωσε» και στη χώρα μας. Πολλοί προσπάθησαν να κερδίσουν το «Τέρας» μα λίγοι τα κατάφεραν. Ένας από αυτούς, ήταν ο Charles Ingram ο οποίος έμεινε στην Ιστορία του παιχνιδιού, όχι για τις γνώσεις του, αλλά για την απάτη του αιώνα.

Ήταν 9 Σεπτεμβρίου 2001, όταν ο ταγματάρχης έκατσε στη καρέκλα του «Εκατομμυριούχου» με σκοπό να κερδίσει χρήματα και να λύσει τα οικονομικά του προβλήματα. Κανείς δεν γνώριζε όμως την καλοστημένη κομπίνα που είχε στήσει.

Μόλις στην 7η ερώτηση του παρουσιαστή Chris Tarrant, ο ταγματάρχης είχε αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τις 2 από τις 3 βοήθειες που είχε. Φαινόταν πως δεν είχε γνώσεις και ήταν θέμα χρόνου να χάσει. Σε εκείνο το σημείο ο τηλεοπτικός χρόνος τελείωσε, τα γυρίσματα σταμάτησαν και έτσι ο Charles θα συνέχιζε την επομένη.

Η κακοτυχία έδωσε τη θέση της στην απόλυτη επιτυχία! Φτάνοντας μέχρι το τέλος ο παίκτης κατάφερε να πάρει 1 εκατ. λίρες. Κάτι όμως δεν… άρεσε στην παραγωγή, που αποφάσισε να ξαναδεί το γύρισμα.

Ο Charles σε κάθε ερώτηση έδειχνε πως δεν γνώριζε την απάντηση, διάλεγε και τελευταία στιγμή την άλλαζε. Πάντα η απάντηση που άλλαζε την τελευταία στιγμή ήταν και η σωστή.

Η απάτη που αποκαλύφθηκε είχε καταστρωθεί με τον πιο περίτεχνο τρόπο. Σε κάθε ερώτηση του παρουσιαστή ο παίκτης διάβαζε μία μία τις απαντήσεις. Όταν διάβαζε τη σωστή απάντηση ένας άνδρας από το κοινό, ο πανεπιστημιακός καθηγητής Tecwen Whittock και συνεργάτης στην απάτη, έβηχε επιβεβαιώνοντας την επιλογή του παίκτη!

Δυστυχώς για εκείνους όμως το σχέδιο τους αποκαλύφθηκε πριν καν προλάβουν να πάρουν τα χρήματα. Τον Απρίλιο του 2003, μετά από δίκη διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, καταδικάστηκαν και οι τρεις συμμετέχοντες στην απάτη.

Επιβλήθηκε 18μηνη ποινή φυλάκισης με διετή αναστολή στους Ingram και 12μηνη στον καθηγητή, καθώς, επίσης, και πρόστιμο ύψους 115.000 λιρών. Μέχρι και σήμερα ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι, ενώ έχει γυριστεί και ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μια Μεγάλη Απάτη». Ο Charles Ingram έμεινε στην ιστορία ως ο Ταγματάρχης με τον Βήχα.