ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δημητρακόπουλος: Αν ο κόσμος ήξερε, θα ήταν στο πλευρό του Φιλιππίδη

Δημητρακόπουλος: Αν ο κόσμος ήξερε, θα ήταν στο πλευρό του Φιλιππίδη
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο ηθοποιός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 ετών με αναστολή για τις δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες κατηγορείται ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του

Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών με αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος κρίθηκε αθώος για τον βιασμό της πρώτης καταγγέλουσας και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες κατηγορείται.

Ο ηθοποιός θα μείνει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μετά το πέρας της διαδικασίας οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου προχώρησαν σε δηλώσεις.

«Σε αυτές τις δύο απόπειρες, ο κύριος Φιλιππίδης άνοιξε και τις δύο φορές την πόρτα στις καταγγέλουσες και τους είπε "περάστε έξω". Δεν έχει ξαναϋπάρξει τέτοια απόπειρα βιασμού. Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρξει πλήρης δικαίωση και θα αθωωθεί και για τις δύο. Ο κ. Φιλιππίδης, όταν το αποφασίσει, θα μιλήσει σε όλους. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Για τους τετελεσμένους βιασμούς κρίθηκε αθώος. Ο ίδιος ξέρει ότι είναι αθώος για όλες τις πράξεις. Και η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο. Αν ο κόσμος ήξερε πως δημιουργήθηκε αυτή η ιστορία θα ήταν όλοι δίπλα στον Φιλιππίδη. Ο κόσμος όμως δεν ξέρει. Υπάρχουν πάρα πολλές αντιφάσεις».

Η κ. Πακιρτζίδου από την πλευρά της σημείωσε ότι «Αν ο κόσμος ήξερε δεν θα είχε καμία αμφιβολία ότι ο Φιλιππίδης είναι αυτός που ο κόσμος αγάπησε. Είναι αθώος, έχει ασκήσει έφεση, εφόσον η απόφαση είναι πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας».