GOSSIP

Κιμ Καρντάσιαν: Επτά οικιακές βοηθοί τη μήνυσαν για απλήρωτους μισθούς - Τι ισχυρίζεται η ίδια

Κιμ Καρντάσιαν: Επτά οικιακές βοηθοί τη μήνυσαν για απλήρωτους μισθούς - Τι ισχυρίζεται η ίδια
Getty Images

Η Κιμ Καρντάσιαν κατηγορείται ότι καθυστερούσε να πληρώσει τις οικιακές βοηθούς της και ότι δεν τους έδινε ούτε διάλειμμα για φαγητό 

Η Κιμ Καρντάσιαν προχώρησε σε δικαστικό συμβιβασμό με εφτά οικιακές βοηθούς, οι οποίες την μήνυσαν στο παρελθόν για απλήρωτους μισθούς, καθώς και σειρά παραβιάσεων εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι οικιακές βοηθοί που είχαν εργαστεί στην έπαυλή της στο Χίντεν Χιλς της Καλιφόρνια, μήνυσαν την τηλεστάρ τον Μάιο του 2021, κατηγορώντας την ότι καθυστερούσε να καταβάλει τον μισθό τους και ότι τις υπέβαλε σε υποτυπώδεις συνθήκες εργασίας.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι η Καρντάσιαν αρνήθηκε να πληρώσει τις υπερωρίες και να τους δώσει διάλειμμα για φαγητό.

Η 43χρονη δήλωσε στο δικαστήριο ότι «κατέληξαν σε μία επί της αρχής συμφωνία για να λυθεί το ζήτημα» με τις πρώην οικιακές βοηθούς να λένε ότι θα αποσύρουν τη μήνυση εντός 60 ημέρων, σύμφωνα με το Radar Online.

Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί, ενώ η εν λόγω ενημέρωση έρχεται μετά από τη συμφωνία για ακύρωση προγραμματισμένης δίκης τον Ιούλιο για να προχωρήσουν σε διακανονισμό.

Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση, οι οικιακές βοηθοί ισχυρίζονται ότι η Κιμ τους υποσχέθηκε εργασία με πλήρη απασχόληση και προνόμια, ωστόσο δηλώθηκαν ως ανεξάρτητες εργολάβοι και δεν έλαβαν προνόμια.

Σε δικαστικά έγγραφα υποστήριξαν ότι δεν είχαν επαρκές διάλειμμα για φαγητό, ότι δεν λάμβαναν αποδείξης πληρωμής και πως η Κιμ Καρντάσιαν δεν τις αποζημίωσε για τα έξοδά τους.

Μάλιστα ο γιος μίας από τις επτά γυναίκες εργάστηκε για την ιδρύτρια του SKIMS, παρόλο που ήταν ανήλικος.

Η Κιμ προσπάθησε να εξαφανίσει την υπόθεση, ωστόσο δεν τα κατάφερε σύμφωνα με το Radar, ενώ αρνήθηκε ότι φέρει ευθύνη για τις παραβιάσεις που αναφέρονται στη μήνυση, ισχυριζόμενη ότι εκείνη προσέλαβε το προσωπικό από εταιρεία.

«Οι εργαζόμενες προσελήφθησαν και πληρώνονταν μέσω εταιρείας την οποία η Κιμ προσέλαβε για την παροχή συνεχών υπηρεσιών», ο εκπρόσωπος της δήλωσε στο Vanity Fair όταν υποβλήθηκε η μήνυση το 2021.

Μάλιστα η πλευρά της Καρντάσιαν αναφέρει ότι η Κιμ δεν έχει ιστορικό ασυνέπειας στην πληρωμή των υποχρεώσεών της, λέγοντας ότι είναι περήφανη για το ότι πληρώνει τους υπαλλήλους της στην ώρα τους για τη δουλειά τους.

Πηγή που μίλησε στην Page Six ανέφερε επίσης ότι ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τις οικιακές βοηθούς ήταν «πολύ προσεκτικός» να μην αναφέρει την Καρντάσιαν με το όνομά της στην δήλωσή του ή να εξαπολύσει ευθείες βολές εναντίον της, καθώς γνωρίζει οτι η αλήθεια είναι ότι δεν δούλεψαν ποτέ απευθείας για την Κιμ αλλά μέσω τρίτων εργολάβων.