GOSSIP

Λίντα Εβαντζελίστα: Η φωτογραφία της από τη μαστογραφία όταν διαγνώστηκε με καρκίνο

Λίντα Εβαντζελίστα: Η φωτογραφία της από τη μαστογραφία όταν διαγνώστηκε με καρκίνο
AP

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει διαγνωστεί δυο φορές με καρκίνο του μαστού

Μια συγκλονιστική φωτογραφία από την περίοδο που διαγνώστηκε με καρκίνο ανέβασε στα social media η Λίντα Εβαντζελίστα.

Το supermodel των nineties ανέβασε στο Instagram, τον εαυτό του από την ώρα που κάνει μαστογραφία και μέσα από αυτή της την ανάρτηση καλεί τις γυναίκες να μην αμελούν τις προληπτικές τους εξετάσεις.

«Ζητώ από όλους να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο ανίχνευσης καρκίνου που είναι κατάλληλο για εσάς. Η πρόωρη πρόληψη καρκίνου ή προ καρκίνου μπορεί να βοηθήσει να σωθούν ζωές» έγραψε.

«Οι ουλές μου είναι τρόπαια»

Η Λίντα Εβαντζελίστα πρόσφατα εμφανίστηκε στο The View for Breast Cancer Awareness Month και μίλησε για τη διάγνωσή της τον Δεκέμβριο του 2018 και ξανά τον Ιούλιο του 2020. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η συμπαρουσιάστρια Γούπι Γκόλντμπεργκ ρώτησε αν οι διαγνώσεις της διέφεραν.

«Νομίζω ότι η εμπειρία του καθενός είναι διαφορετική», ξεκίνησε η 58χρονη. «Ξεκίνησε με τη μαστογραφία ρουτίνας μου. Ξέρω ότι δεν μας αρέσει να κάνουμε μαστογραφίες. Είμαι πολύ αναβλητική, αλλά αυτό είναι ένα πράγμα στο οποίο ήμουν πραγματικά πιστή».

Η Eβαντζελίστα είπε ότι την κάλεσαν ξανά στο δωμάτιο μετά τη μαστογραφία της και έμαθε ότι είχε πορογενές καρκίνωμα in situ (DCIS) (DCIS), μια πρώιμη μορφή καρκίνου του μαστού. «Έχω μια άλλη ασθένεια που αφορά τους πνεύμονές μου και μια ογκεκτομή που δεν ήταν τόσο μεγάλη κατέληξε να είναι διπλή μαστεκτομή, η οποία ήταν η σωστή απόφαση για μένα.

Και σκέφτηκα, ξέρετε, δεν πρόκειται να πεθάνω από καρκίνο του μαστού», συνέχισε. «Και μετά υπάρχει αυτή η μικρή πιθανότητα οτι θα επιστρέψει». Η Eβαντζελίστα τελικά επέστρεψε στον ογκολόγο της αφού ένιωσε ένα «χτύπημα» στον θωρακικό της μυ και αργότερα έμαθε ότι ο καρκίνος του μαστού επέστρεψε.

«Η ιστορία όλων είναι διαφορετική», εξήγησε. «Και η δική μου κατέληξε κάπως έτσι: "Λοιπόν, κάνε αφαίρεση και πάρε λίγη ακτινοβολία" Αλλά είχα πολύ κακή βαθμολογία ογκοτύπου. Είναι μια βαθμολογία που σου λέει την πιθανότητα να εμφανίσεις ξανά καρκίνο. Λαμβάνουν υπόψη πολλά πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής. Αλλά το δικό μου σκορ ήταν κακό».

«Έπρεπε να κάνω χημειοθεραπεία – πήρα φανταστικά φάρμακα για πέντε χρόνια, σε κάνουν να νιώθεις τόσο καλά», είπε σαρκαστικά. «Είναι φρικτά. Είναι ορμονοκατασταλτικά. Σε κάνουν να νιώθεις γέρος». «Έχω κάνει τόσες πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να αντιμετωπίσω οτιδήποτε, αλλά τίποτα σαν τη χημειοθεραπεία» τόνισε πριν πει στη Joy Behar ότι αγκαλιάζει τα σημάδια της από τις μάχες της.

«Είμαι εντάξει με τα σημάδια», είπε το μοντέλο. «Νομίζω ότι τα σημάδια είναι τρόπαια. Είμαι καλά με τα σημάδια». Το τοπ μόντελ είπε επίσης ότι από τότε που έδωσε μάχη με τον καρκίνο του μαστού, εκτιμά τη ζωή πολύ περισσότερο. Στόχος της είναι η επιβίωση, λέει να «γεράσει πραγματικά, πολύ».

Η Λίντα Εβαντζελίστα περιέγραψε αρχικά το ταξίδι της με τον καρκίνο του μαστού στο εξώφυλλό του περιοδικού της WSJ. Είπε στο πρακτορείο ότι πρόσφατα, ο ογκολόγος της μετά τον καρκίνο της είπε ότι η πρόγνωσή της είναι «καλή», παρά το γεγονός ότι γνώριζε την πιθανότητα να επιστρέψει ξανά ο καρκίνος της.

Τόνισε επίσης οτι γνωρίζει πως το μέλλον της είναι αβέβαιο, είναι απλά ευγνώμων για κάθε μέρα. «Ξέρω ότι έχω το ένα πόδι στον τάφο, αλλά είμαι εντελώς σε κατάσταση γιορτής», είπε. «Έχω αντιμετωπίσει φρικτά προβλήματα υγείας. Είμαι σε ένα μέρος όπου είμαι τόσο χαρούμενος που γιορτάζω την κυκλοφορία του βιβλίου μου [Linda Evangelista Photographed by Steven Meisel], τη ζωή μου. Είμαι τόσο χαρούμενη που ζω. Οτιδήποτε έρχεται τώρα είναι μπόνους».