ΓΥΝΑΙΚΑ

Έχεις κατακράτηση και πρήζεσαι; Δες τι μπορεί να συμβαίνει

Έχεις κατακράτηση και πρήζεσαι; Δες τι μπορεί να συμβαίνει

Γιατί αισθάνεσαι αυτό το πρήξιμο;

Κατακράτηση. Αυτό το αίσθημα του πρηξίματος, το φούσκωμα στην κοιλιά που είναι ενοχλητικό. Οι γυναίκες παραπονιούνται και το αντιμετωπίζουν περισσότερο και για αυτό είμαστε εδώ για να σου δώσουμε μερικές συμβουλές. Τι μπορεί να φταίει και να έχεις κατακράτηση;

Μέσα από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί γνωρίζουμε πια τι είναι αυτό που προκαλεί την κατακράτηση υγρών και μπορείς να δεις και μερικούς τρόπους για να το αντιμετωπίσεις και να θυμάσαι από εδώ και στο εξής τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να μειώσεις την εμφάνισή της.

#1. Υπερβολική κατανάλωση νατρίου (αλάτι)

Η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν πολύ αλάτι είναι μια σημαντική αιτία της κατακράτησης υγρών, ειδικά αν δεν πίνεις και αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να ξεπλύνεις το αλάτι από τον οργανισμό σου. Όταν καταναλώνεις πάρα πολύ αλάτι, το σώμα σου διατηρεί το νερό για να διατηρήσει μια φυσική ισορροπία. Τι να κάνεις γι’ αυτό; Μια απλή λύση είναι να αντικαταστήσεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα με φυσικές τροφές. Ζυμαρικά, έτοιμες σούπες και κονσερβοποιημένα λαχανικά περιέχουν σημαντικές ποσότητες νατρίου.

Αντικαταστησέ τα με νωπά ή κατεψυγμένα λαχανικά και σούπες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Επιπλέον, εξέτασε το ενδεχόμενο αντικατάστασης του παραδοσιακού αλατιού με θαλασσινό αλάτι ή αλάτι Ιμαλαΐων, καθώς τα άλατα αυτά υποτίθεται ότι βοηθούν στη μείωση της κατακράτησης.

#2. Δεν πίνεις αρκετό νερό

Όταν δεν πίνεις αρκετό νερό, το σώμα σου αντεπιτίθεται για να βεβαιωθεί ότι έχεις αρκετό νερό στον οργανισμό σου και να επιβιώσει. Πρέπει να πίνεις τουλάχιστον οκτώ (250 ml) ποτήρια νερό την ημέρα, για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός σου. Άλλοι ειδικοί σε θέματα υγείας υποστηρίζουν ότι πρέπει να πίνετε το μισό βάρος του σώματός σας σε νερό. Αν τα 8 ποτήρια σε δυσκολεύουν, δοκίμασε να προσθέσεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου.

#3. Ανεπάρκεια μαγνησίου

Η κατακράτηση υγρών μπορεί να είναι σύμπτωμα έλλειψης μαγνησίου στο σώμα. Το σώμα σου χρησιμοποιεί μαγνήσιο σε όλες σχεδόν τις διαδικασίες του. Όταν δεν έχεις αρκετό, το σώμα σου δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και κατακρατά υγρά. Πρόσθεσε τρόφιμα όπως τα αβοκάντο, τα καρύδια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το σπανάκι, το γιαούρτι και τα σκούρα πράσινα λαχανικά στη διατροφή σου. Τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε μαγνήσιο και προσφέρουν πολλά άλλα οφέλη για την υγεία.