ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς θα βρεις εύκολα δουλειά εν μέσω κορονοϊού

Πώς θα βρεις εύκολα δουλειά εν μέσω κορονοϊού

Κι όμως, υπάρχουν μυστικά!

Η αναζήτηση νέας εργασίας είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση, πόσο μάλλον όταν αυτή η αναζήτηση γίνεται κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Ωστόσο, ό,τι κι αν επιλέξεις ν' αναζητήσεις πρέπει να βεβαιωθείς ότι χρησιμοποιείς τις επαφές σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στις αρχές του 2020, το ποσοστό ανεργίας παγκοσμίως έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ. Όπως και η πανδημία που την προκάλεσε, έτσι και αυτή η ξαφνική έκρηξη ανεργίας ήταν εντελώς απρόβλεπτη. Ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε σε απίστευτα μεγάλο βαθμό και όσο για την ανάκαμψη; Αυτή ακολουθεί «ρυθμούς σαλιγκαριού», όπως λένε οι ειδικοί αναλυτές. Οι εκτιμήσεις για το χρονικό διάστημα έως ότου οι αριθμοί θέσεων εργασίας φτάσουν και πάλι στο επίπεδο προ πανδημίας, κυμαίνονται περίπου σε 10(!) χρόνια. Είναι λυπηρό και ατυχές, αλλά είναι σημαντικό να προσαρμοστούμε όλοι και ν' αλλάξουμε τον τρόπο που αναζητάμε θέσεις εργασίας. Πώς; Δες παρακάτω τις συμβουλές μας...

1.Εξέτασε τη σύμβαση εργασίας

Αυτή τη στιγμή, οι θέσεις εργασίας είναι λίγες ενώ οι αιτούντες εργασία είναι πολλοί περισσότεροι. Παρόλ' αυτά θέσεις υπάρχουν όμως οι εργοδότες διστάζουν να δεσμευτούν σε προσλήψεις νέων υπαλλήλων και προσπαθούν να βρουν άλλους τρόπους συμβάσεων. Αντί λοιπόν να ζητήσεις μια μισθωτή θέση, μπορείς να εργασθείς για ένα διάστημα ως εξωτερική συνεργάτης.

2.Καταπολέμησε το όριο ηλικίας με την αξία σου

Είναι ανήθικο, είναι άδικο και σε πολλά μέρη παράνομο,όμως πολλές από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει αυτόν τον ρατσισμό στον εργασιακό χώρο. Για τις περισσότερες από εμάς, είναι ένα ακόμη εμπόδιο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια του COVID-19. Αυτό που θέλει κάθε εργοδότης είναι να βλέπει τα έσοδα της εταιρίας του ν' αυξάνονται. Αν λοιπόν πειστεί πως έχεις το χάρισμα να το πετυχαίνεις -πίστεψέ μας- δεν θα κολλήσει στην ηλικία σου.

3.Κάνε την έρευνά σου

Πρόκειται για μια διαδικασία που πρέπει ν' ακολουθείς πάντα και όχι μόνο εν μέσω πανδημίας. Πριν υποβάλλεις αίτηση σε κάποια εταιρία πρέπει να κάνεις έρευνα για να προσδιορίσεις τις ανάγκες της και στη συνέχεια να δείξεις πώς μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτές. Αυτό απαιτεί χρόνο και προσπάθεια από την πλευρά σου όμως θα αποτελέσει το μαγικό κλειδί για την επιτυχία σου.