ΓΥΝΑΙΚΑ

Re-Nylon:η τσάντα της Prada που έχει κάνει αίσθηση

Re-Nylon:η τσάντα της Prada που έχει κάνει αίσθηση

Το 2020 η capsule Re-Nylon συλλογή παρουσιάζει τσάντες σε 6 διαφορετικά στυλ, για γυναίκες και άντρες.

Ο οίκος Prada πειραματίζεται ξανά με το υλικό που δημιούργησε επανάσταση τις περασμένες δεκαετίες, και δεν είναι άλλο από το νάιλον. Η σειρά που ξεκίνησε το 2019, επαναπροσδιόρισε τις πρωτότυπες δημιουργίες της Prada, συμπεριλαμβανομένου του σακιδίου «Vela» που αναζωογόνησε τον οίκο. Χρησιμοποιώντας ένα ύφασμα που ανακάλυψε σε ένα εργοστάσιο που παράγει αλεξίπτωτα για τον στρατό, έφτιαξε μια τσάντα παρουσιάζοντας κάτι τόσο λειτουργικό -με ένα απλό αλλά άκρως ανθεκτικό ύφασμα-, που θα μπορούσε να παίξει καταλυτικό ρόλο στην αναδιαμόρφωση της μόδας.

Σε έναν κόσμο όπου η ευκολία και η λειτουργικότητα αποτιμώνται περισσότερο από ποτέ, ο οίκος Prada έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια σειρά που στοχεύει στην απλότητα και την καθημερινότητα. Το 2020 η capsule Re-Nylon συλλογή παρουσιάζει τσάντες σε 6 διαφορετικά στυλ, για άνδρες και γυναίκες.

Πέρα από την πολιτιστική κληρονομιά, ο οίκος αναγνωρίζει τον αντίκτυπο που έχουν οι συνθετικές ίνες στο περιβάλλον και έχει δηλώσει ότι θα κατασκευάσει όλα τα προϊόντα νάιλον από ανακυκλωμένες ίνες έως το 2021 - δηλαδή οτιδήποτε Prada nylon, θα γίνει Re-Nylon. Η Re-Nylon συλλέγει παλιές ίνες νάιλον και τις επανακατασκευάζει σε Econyl, ένα ύφασμα που παράγεται από την ιταλική εταιρεία υφασμάτων Aquafil. Το νάιλον προέρχεται από πλαστικά που συλλέγονται από τον ωκεανό. Η πρώτη ύλη, που παράγεται μέσω μιας διαδικασίας καθαρισμού, είναι σημαντικά χαμηλότερη από το νάιλον και, σε αντίθεση με άλλες ανακυκλωμένες ίνες, δεν υποβαθμίζεται μέσω της διαδικασίας, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοδήποτε Re-Nylon προϊόν θα μπορούσε μια μέρα να «μετενσαρκωθεί» σε μια εντελώς νέα φόρμα και να εξακολουθεί να φαίνεται όμορφο και καινούργιο.

Και, όπως σημειώνει η Prada, για κάθε 10.000 τόνους Econyl που δημιουργήθηκαν, οι περιβαλλοντικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώνονται κατά 65.100 τόνους.