ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιαούρτι: 4 χρήσεις του που θα σε κάνουν ακόμα πιο… όμορφη

Γιαούρτι: 4 χρήσεις του που θα σε κάνουν ακόμα πιο… όμορφη

Το πιο απλό συστατικό του ψυγείου σου μπορεί να σε φροντίσει από την κορυφή ως τα νύχια.

Ίσως και να μην υπάρχει πιο λαχταριστό σνακ από ένα γιαούρτι με μέλι. Μπορείς άνετα να το φας σαν πρωινό, σαν δεκατιανό, σαν βραδινό, ακόμα και σαν επιδόρπιο μετά από ένα λαχταριστό γεύμα. Και εκτός από πεντανόστιμο, είναι και πολύ θρεπτικό για τον οργανισμό μιας και περιέχει ασβέστιο, βιταμίνες και άλλα συστατικά, τα οποία το καθιστούν απαραίτητο σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Το γιαούρτι, ωστόσο, είναι και μια «βόμβα» ομορφιάς μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια και τα μαλλιά και να τα κάνει κυριολεκτικά να λάμψουν. Βλέπεις, οι βιταμίνες του- ειδικά η βιταμίνη Α- έχει αντιγηραντικές και αναπλαστικές ιδιότητες, ενώ τα λιπαρά του θρέφουν και ενυδατώνουν βαθιά την επιδερμίδα. Και οι πρωτεΐνες του, όμως, βοηθούν τα μαλλιά να είναι γερά και δυνατά. Γι’ αυτό ακριβώς σου προτείνουμε παρακάτω τέσσερις τρόπους με τους οποίους μπορείς να εντάξεις το γιαούρτι στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Ανακάλυψέ τους και μη… χάνεις άλλο χρόνο!

Πρόσωπο

Αφού έχεις καθαρίσει καλά την επιδερμίδα σου, άπλωσε ένα γιαούρτι (κατά προτίμηση κατευθείαν από το ψυγείο) πάνω στο πρόσωπό σου και άσε το να δράσει για 15 λεπτά. Το γιαούρτι θα συσφίξει την επιδερμίδα, θα την ενυδατώσει βαθιά και θα την κάνει πιο λαμπερή και νεανική από ποτέ. Ξεπλένεις με χλιαρό νερό στο τέλος.

Χέρια

Ανακάτεψε μια κουταλιά μέλι με μισό κεσεδάκι γιαούρτι και αμέσως έχεις φτιάξει την τέλεια μάσκα χεριών. Άσε τη να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά. Ειδικά αυτήν την περίοδο, που χρησιμοποιείς διαρκώς αντισηπτικό και πλένεις συχνά και σχολαστικά τα χέρια σου, το δέρμα σου έχει μεγάλη ανάγκη αυτήν την περιποίηση.

Πόδια

Έχεις σκληρές και άγριες φτέρνες; Μην αγχώνεσαι! Ανακάτεψε γιαούρτι με βρώμη και κάνε το τέλειο και πιο χαλαρωτικό foot scrub. Αφού ξεπλύνεις την περιοχή, άπλωσε και ενυδατική κρέμα για να έχεις τα πιο μαλακά πόδια ever.

Μαλλιά

Ξέμεινες από conditioner; Υπάρχει λύση να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου και βρίσκεται στο ψυγείο σου. Αφού λουστείς με σαμπουάν, άπλωσε γιαούρτι από τις ρίζες ως τις άκρες των μαλλιών σου. Οι βιταμίνες και τα προβιοτικά που περιέχει θα θρέψουν την τρίχα, ενώ θα καταπολεμήσουν και οποιοδήποτε πρόβλημα ξηροδερμίας αντιμετωπίζεις.