ΓΥΝΑΙΚΑ

Τέσσερα λάθη που κάνεις στον καθαρισμό του προσώπου σου

Τέσσερα λάθη που κάνεις στον καθαρισμό του προσώπου σου

Πρέπει να είσαι πιο προσεκτική!

Αυτές τις μέρες που όλες μένουμε πολύ στο σπίτι, εργαζόμαστε από εκεί και μετακινούμαστε μόνο για τις απαραίτητες ανάγκες, σίγουρα βρίσκουμε τον χρόνο να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα σε σχέση με την εποχή της κανονικότητας. Να, για παράδειγμα, αφιερώνουμε πολύ χρόνο στον εαυτό μας, κάνουμε μάσκες ομορφιάς και μας φροντίζουμε από την κορυφή ως τα νύχια και με το παραπάνω.

Ναι! Αυτό είναι το πιο όμορφο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας και ειδικά αυτήν την εποχή, που η διάθεσή μας δεν είναι και τόσο ανεβασμένη. Μέσα σε αυτήν την υπερ-φροντίδα, όμως, υπάρχει το ενδεχόμενο να υποπέσουμε σε λάθη όσον αφορά τη ρουτίνα ομορφιάς μας και κυρίως στον καθαρισμό του προσώπου μας. Και, σίγουρα, αυτό δε γίνεται επίτηδες, αλλά από αμέλεια.

Για να σε κατατοπίσουμε, λοιπόν, και να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε παρακάτω τα τέσσερα λάθη που πιθανότατα κάνεις όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου, με αποτέλεσμα να το ταλαιπωρείς ή και να το βλάπτεις, πολλές φορές. Για δες…

Πλένεις το πρόσωπό σου περισσότερες φορές από όσες πρέπει

Η σωστή συχνότητα είναι να καθαρίζεις την επιδερμίδα του προσώπου σου κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Αν έχεις επιλέξει ένα ποιοτικό καθαριστικό και ακολουθείς αυτήν τη ρουτίνα, δε χρειάζεται να πλένεις και να ξαναπλένεις το πρόσωπό σου. Περισσότερο κακό, παρά καλό τού κάνεις.

Υπερβάλλεις με το scrub

Απολέπιση προσώπου (και σώματος, βέβαια) μπορείς να κάνεις μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Οι περισσότερες φορές δε σε ωφελούν κάπου. Αντιθέτως, μπορεί και να ταλαιπωρήσουν πολύ την επιδερμίδα σου.

Επιλέγεις πολύ σκληρά απολεπιστικά

Κανονικά θα έπρεπε να φροντίζεις το δέρμα σου με ένα απαλό, μαλακό απολεπιστικό. Αν, όμως, τελευταία έχεις παρατηρήσει κοκκινίλες, ερυθρότητα και άγριο δέρμα, τότε πιθανότατα έχεις ταλαιπωρήσει το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας σου λόγω σκληρού απολεπιστικού που χρησιμοποιείς. Σταμάτησέ το, λοιπόν, όσο είναι καιρός!

Δε δίνεις σημασία στη θερμοκρασία του νερού όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου

Μήπως πλένεις το πρόσωπό σου άλλοτε με πολύ κρύο νερό και άλλοτε με πολύ ζεστό; Μεγάλο λάθος! Οι απότομες εναλλαγές στη θερμοκρασία του νερού που πέφτει στο δέρμα έχουν ως αποτέλεσμα τη διαταραχή της υγείας των κυττάρων. Φρόντισε, λοιπόν, να βρεις μια μέση λύση, για παράδειγμα το χλιαρό νερό, ώστε να φέρεσαι σωστά στην επιδερμίδα σου κι εκείνη να σου δίνει το αποτέλεσμα που κι εσύ θέλεις όταν αντικρίζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη.