Εβδομάδα Μόδας Παρισιού: Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν, οι τάσεις της σεζόν και η «γυμνή» Χαντίντ
Οι μεγάλοι οίκοι μόδας και οι εντυπωσιακές καλεσμένες, παραδίδουν στιλιστικά μαθήματα από το Παρίσι.
Πηγή: Getty Images
ΓΥΝΑΙΚΑ

Εβδομάδα Μόδας Παρισιού: Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν, οι τάσεις της σεζόν και η «γυμνή» Χαντίντ

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, που φιλοξένησε τις κολεξιόν για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2022 – 23, έφτασε στο τέλος της. Τα celebrity σύνολα που πρωταγωνίστησαν και οι φετινές τάσεις.

Ο θρόνος της μόδας δικαιωματικά ανήκει στο Παρίσι γι' αυτό άλλωστε και αρκετοί σχεδιαστές αλλά και celebrities από όλο τον κόσμο έδωσαν ραντεβού στην εβδομάδα μόδας που έλαβε χώρα την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 6 Οκτωβρίου. Οίκοι μόδας όπως Chanel, Hermes, Balenciaga, Dior, Saint Lauren και πολλοί άλλοι κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού με τις υπέροχες δημιουργίες τους ενώ παράλληλα μας προετοίμασαν για τις νέες τάσεις που θα φορεθούν τον επόμενο χειμώνα. Σημειώνεται ότι στο Παρίσι παρουσιάστηκαν περίπου 90 fashion shows.

Υπενθυμίζεται ότι η εβδομάδα μόδας του Παρισιού πραγματοποιήθηκε με κοινό έπειτα από αρκετές σεζόν καθώς εξαιτίας του κορονοϊού προβάλλονταν μόνο διαδικτυακά. Οι πασαρέλες πήραν «φωτιά» ενώ τα όσα προβλήθηκαν στις εντυπωσιακές βραδιές δεν σταματούν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης από τους λάτρεις της μόδας.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα fashion shows που ξεχώρισαν.

O Dior άνοιξε την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Η συλλογή του οίκου Dior για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, άνοιξε την Εβδομάδα Μόδας Παρισιού, με επίκεντρο όπως πάντα τις γυναίκες. H νέα κολεξιόν του οίκου για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 απέσπασε για άλλη μια φορά θετικά σχόλια. Εμπνευσμένο από την καλλιτέχνιδα Έβα Ζοσπέν το σκηνικό της παράστασης θύμιζε ένα ονειρικό τοπίο που παραπέμπει σε μια φυσική αρχιτεκτονική, ενσωματώνοντας την εσωτερικότητα και το μυστήριο. Ο οίκος επέλεξε να κινηθεί μεταξύ μαύρου και λευκού, μαζί με το nude, το χρυσό ή το ντένιμ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Saint Laurent

Ο οίκος Saint Laurent επιμένει στην Παριζιάνικη σικ και τη μόδα που απογειώνει τη γυναικεία θηλυκότητα προτάσσοντας διαχρονικές σιλουέτες και σχέδια, συχνά βγαλμένες μέσα από την πλούσια κληρονομιά του. Στην πασαρέλα είδαμε παλτό δερμάτινα, μάλλινες τάσεις και φορέματα μεταξωτά. Όλα τα φορέματα είχαν αποκλειστικά μάξι μήκη που σχεδόν αγγίζουν το έδαφος.

Η χρωματική παλέτα ακολουθεί αυστηρά το ίδιο πρωτόκολλο, της καθαρής κομψότητας και του σικ μιμιναλισμού: απαλά καφέ, καραμελένιοι τόνοι, μοβ και βουργουνδί αποχρώσεις, λαδί και navy blue, μαζί με τα διαχρονικά μαύρο και λευκό, προσφέρονται σε μονοχρωμίες, tone-sur-tone και χαμηλών εντάσεων στιλιστικούς συνδυασμούς.

Την αυλαία του οίκου Balmain έριξε η 76χρονη Σερ

Η Σερ έκλεψε την παράσταση με το εντυπωσιακό στυλ που διατηρεί στα 76 χρόνια της. Αυτή τη φορά, έκλεισε την επίδειξη του Balmain με ολόσωμη, φουτουριστική φόρμα, περπατώντας στην πασαρέλα πλάι στο σχεδιαστή Olivier Rousteing.

Η εμφάνιση της τραγουδίστριας καθήλωσε το κοινό καθώς φορούσε αισθησιακό ντεκολτέ και εντυπωσιακές πλατφόρμες, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια στη μόδα.

Chanel: Η κινηματογραφική πασαρέλα που «έκλεψε» την παράσταση

Ο οίκος Chanel είχε πάντα βαθιά σχέση με τον κινηματογράφο, με την έβδομη τέχνη σε πολλές περιπτώσεις να ορίζει το βασικό στοιχείο των συλλογών του. Η Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, Βιρζινί Βιάρ για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, άντλησε έμπνευση από την πρωταγωνίστρια της ταινίας «Πέρυσι στο Μάριενμπαντ» τα κοστούμια της οποίας είχε δημιουργήσει η Coco Chanel το 1961.

Λεπτομέρειες όπως τα φτερά στο τελείωμα, η ημιδιαφανής κάπα σε μαύρο, τα σορτς, αντλούν επιρροές από το Νέο Κύμα του γαλλικού κινηματογράφου και τις μούσες των σκηνοθετών της εποχής. Τα πουά, το διχτυωτό και το ροζ είναι κάποιες από τις τάσεις που παρουσίασε ο γνωστός οίκος.

Hermès: Διακοπές στην έρημο μαζί με μοντέλα και σχεδιαστές

Όσοι παρακολούθησαν την πασαρέλα του οίκου Hermès θα ένιωσαν ότι έχουν μεταφερθεί σε μία έρημο με αμμόλοφους.

«Τα κορίτσια της Hermès κάνουν μια μεγάλη πεζοπορία στην έρημο, και στήνουν μια σκηνή στο ηλιοβασίλεμα για να κάνουν ένα πάρτι. Το brand αποφάσισε να μας "ταξιδέψει" στις δικές του, κάπως διαφορετικές διακοπές για το επόμενο καλοκαίρι. Για τους λάτρεις της υπαίθρου, της πεζοπορίας και της φύσης, αυτή ήταν η καλύτερη συλλογή», είπε η σχεδιάστρια μόδας και καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Ναντίτζε Βανέ-Σιμπούλσκι.

Ο Louis Vuitton έφερε το «βαρύ πυροβολικό» για να κλείσει την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Φυσικά την τελευταία «πινελιά» στην εβδομάδα μόδας έβαλε η Louis Vuitton. Ο οίκος είχε αναμφισβήτητα τη λίστα καλεσμένων με τους περισσότερους σταρ, με την πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό να κάθεται δίπλα στην σταρ της ποπ Τζάνετ Τζάκσον και να πλαισιώνονται από μέλη της οικογένειας του Χόλιγουντ.

To τελευταίο σόου της ατζέντας είχε τεράστια φερμουάρ, εντυπωσιακές λεπτομέρειες, υπερμεγέθη μοτίβα και πρωτότυπες σιλουέτες. Η συλλογή παρουσιάστηκε μέσα σε ένα τεράστιο λουλούδι. Στον προαύλιο χώρο του Λούβρου όπου έλαβε χώρα το χθεσινό σόου του οίκου, οι κόκκινες κουρτίνες έφυγαν αποκαλύπτοντας ένα τεράστιο κόκκινο λουλούδι, στο εσωτερικό του οποίου παρουσιάστηκε η επίδειξη.

Tα πέντε σύνολα των καλεσμένων που ξεχώρισαν

Πέρα από τα εντυπωσιακά σόου που προβλήθηκαν την παράσταση «έκλεψαν» και οι καλεσμένοι. Οι επώνυμοι επισκέπτες έφτασαν στη γαλλική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν τις πιο φρέσκιες δημιουργίες των σχεδιαστών φορώντας φυσικά κομμάτια με την υπογραφή τους.

Ας απολαύσουμε τις πιο ξεχωριστές εμφανίσεις από την φετινή εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

H Χέιλι Μπίμπερ έδωσε το «παρών» στο Saint Laurent show με αέρα Βarbie φορώντας ροζ φόρεμα συνδυασμένο με χρυσά βραχιόλια και γόβες του οίκου.

H Έμιλι Ραταϊκόφσκι με τζιν, εντυπωσίασε με το απλό και παράλληλα εντυπωσιακό στιλ της.

Η ηθοποιός Εύα Λονγκόρια κέντρισε το ενδιαφέρον όλων καθώς συνδύασε λευκό σακάκι με σορτσάκι ασημένις γόβες και μαυρο τσαντάκι.

Η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός, Μόνικα Μπελούτσι, παρέδωσε μαθήματα στιλ και κομψότητας για ακόμα μια φορά. Η μελαχρινή καλλονή επέλεξε για την ιδιαίτερη βραδιά ένα μαύρο σύνολο με γυαλιά ηλίου.

Η πάντα εντυπωσιακή Κέιτ Μος είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο μοντέλο. Το στιλ της παραμένει κομψό και iconic όσα χρόνια κι αν περάσουν κι αυτό είναι που αγαπάμε σε αυτήν. Κάθε της εμφάνιση ενημερωμένη και προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Mπέλα Χαντίντ: Tο μοντέλο που ξεχώρισε και αταχειροκροτήθηκε γυμνή στην πασαρέλα

H Μπέλα Χαντίντ εμφανίστηκε γυμνή στην πασαρέλα και μια ομάδα την ψέκασε με υγρό που μετατρέπεται σε ύφασμα, για τις ανάγκες ενός εντυπωσιακού σόου του οίκου μόδας Coperni.

H εκπληκτική στιγμή έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, καθώς το γεμάτο «αστέρια» κοινό έμεινε έκπληκτο από το απίστευτο κατόρθωμα. Η 25χρονη Μπέλα φόρεσε πρώτα ένα ζευγάρι αποκαλυπτικά εσώρουχα και λευκές γόβες στιλέτο πριν μείνει ακίνητη, καθώς οι σχεδιαστές άρχισαν να δουλεύουν.

Η καλλονή επιδείκνυε την άψογη σιλουέτα της κρατώντας τα χέρια της απαλά πάνω από το κεφάλι της καθώς στρώσεις και στρώματα μπογιάς ψεκάζονταν αργά πάνω στο σώμα της και δημιουργούσαν ένα ολόκληρο ρούχο. Η σκληρή δουλειά των τεσσάρων καλλιτεχνών οδήγησε σε ένα κομψό «φόρεμα», ενώ τα παχιά στρώματα κόπηκαν για να δημιουργήσουν ένα αυθεντικό σχίσιμο μέχρι τους μηρούς.

Μόλις ολοκληρώθηκε η δημιουργία η Μπέλα πέταξε τα πράγματά της στην πασαρέλα και πόζαρε στους δεκάδες φωτογράφους, περπατώντας με αυτοπεποίθηση με την λευκή δημιουργία πριν αποχωρήσει τελικά απο τον χώρο του σόου.

Η Coperni είναι μια παριζιάνικη μάρκα ετοίμων ενδυμάτων και αξεσουάρ με «εγκέφαλους» τους Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant και ιδρύθηκε το 2013. Κέρδισε το Βραβείο Creative Label της ANDAM το 2014 - μια αναγνώριση για τις δημιουργικές και εμπορικές δυνατότητες της εταιρείας, και ήταν επίσης φιναλίστ για το Βραβείο LVMH το 2015.

Σχετικές ειδήσεις

Οι 5 πιο μοδάτοι τρόποι να φοράς το jean το φθινόπωρο

Mπέλα Χαντίντ: Καταχειροκροτήθηκε γυμνή στην πασαρέλα - Ο oίκος Coperni της «ψέκασε» ένα υγρό φόρεμα

Σερ: Αγνώριστη η 76χρονη ποπ σταρ στην Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι – Έγινε ξανθιά

Met Gala 2023: Αποκαλύφθηκε του θέμα του παγκόσμιου event της μόδας – Θα τιμήσουν τον Karl Lagerfeld


Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ