ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σεμινάρια για chef με τη συμμετοχή του ΕΟΣ Σάμου

Σεμινάρια για chef  με τη συμμετοχή του ΕΟΣ Σάμου

Αρώματα και γεύσεις Μοσχάτου σε εκπαιδευτικά προγράμματα του INSETE.

Ο ΕΟΣ Σάμου συμμετέχει στα σεμινάρια μαγειρικής για επαγγελματίες σεφ που διοργανώνει με μεγάλη συμμετοχή το INSETE, συνεργαζόμενο με τη Gastronomy Essentials. Τα προγράμματα αυτά αποτελούνται από θεματικές ενότητες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι εισηγητές συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο έμπειρων και καταξιωμένων επαγγελματιών από το χώρο της γαστρονομικής τέχνης.

Ο ΕOΣ Σάμου, δίνοντας βαρύτητα στη διασύνδεση της γευσιγνωσίας με τη σύγχρονη επαγγελματική κατάρτιση, συμμετέχει ενεργά σε αυτά τα προγράμματα, με παρουσιάσεις της ιστορικότητας του σαμιακού αμπελώνα, της καλλιεργητικής και οινικής παράδοσης του νησιού, της εξαιρετικής ποικιλίας του άσπρου μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου και φυσικά, των εκλεκτών του οίνων, ονομαστών σε όλον τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η στρατηγική συνεργασία του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ με τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, μέσω της οποίας σε κάθε εκπαιδευτικό σεμινάριο γαστρονομίας, έχει ενταχθεί η ενότητα Food & Wine Pairing, με σκοπό την επιμόρφωση των συμμετεχόντων στον ελληνικό οίνου και την απόκτηση εξειδικευμένης γνώσης σχετικά με τις ποικιλίες, τις δυνατότητες αλλά και τους συνδυασμούς γαστρονομικών δημιουργιών με τα αρώματα και την επίγευση των κρασιών.

Ο διακεκριμένος chef Αθηναγόρας Κωστάκος, o oποίος εργάζεται σε διεθνώς καταξιωμένους χώρους εστίασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, πήρε στα χέρια του τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, τις Ψηλές Κορφές και το Μοσχάτο Άσπρο και τα συνδύασε απολαυστικά με τις τεχνικές asado για κρεατικά και ψαρικά που δίδαξε σε επαγγελματίες chef από όλη την Ελλάδα. Σεμνός και προσηνής, έχοντας μεταδοτικότητα αλλά και αγάπη για την τέχνη του, φρόντισε ώστε αυτό το διήμερο σεμινάριο να προσφέρει ουσιαστικές γνώσεις όχι μόνο τεχνικής εξειδίκευσης αλλά και αξιοποίησης των ποιοτικών Ελληνικών προϊόντων, όπως είναι τα σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣΣ.

Το σεμινάριο έκλεισε με τα πολυβραβευμένα γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού να δίνουν τη δική τους απολαυστική νότα και τα αρώματα του Μοσχάτου, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ανοίγει νέους δρόμους στην οινογαστρονομική ταυτότητα του τόπου μας.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

http://samoswine.gr

Το Προφίλ του Συνεταιρισμού:

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται το σύνολο της παραγωγής των αμπελουργών-μελών του. Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτελεί έναν από τους κυριότερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 25 χώρες.

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, καθώς συγκεντρώνουν όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου: Ψηλές Κορφές, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου), Μοσχάτο Άσπρο και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων. Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προδιαθέτουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά διάφορα πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα καθώς και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.