ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στην πρεμιέρα της παράστασης για τις αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στην πρεμιέρα της παράστασης για τις αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού
Ε.Ε.Σ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «7 Αναζητήσεις - Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από τις ραδιοφωνικές αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού».

Το «παρών» στην πρεμιέρα έδωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος δήλωσε: «Η Υπηρεσία Αναζητήσεων έχει να επιδείξει ένα σπουδαίο πολυσήμαντο έργο, αφάνταστα δύσκολο και επίμοχθο με την απίθανη πλημμυρίδα των περιπτώσεων που είχε να αντιμετωπίσει και τη δραματική πολυπλοκότητα των υποθέσεων.

Οι δεκάδες χιλιάδες των κιτρινισμένων από τον χρόνο καρτελών και φακέλων του Αρχείου της Υπηρεσίας Αναζητήσεων του Ε.Ε.Σ. αποτελούν την εύγλωττη βεβαίωση και μαρτυρία του τεράστιου σε έκταση και πολυπλοκότητα έργου που διεξήγαγε.

Η σπονδυλωτή αυτή παράσταση αφιερώνεται στη σεπτή μνήμη των εμπνευσμένων πρωτεργατών του ελληνικού ερυθροσταυρισμού, που δημιούργησαν την Υπηρεσία Αναζητήσεων με το πελώριο μέγεθος της ανθρωπιστικής προσφοράς της».

Εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γεώργιος Σκούμας, Μέλη του Κ.Δ.Σ., στελέχη και εθελοντές των τριών Σωμάτων του Ε.Ε.Σ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις