ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Είναι ο Αλμπέρτο ντι Λενάρντο μια νέα περίπτωση «Βίβιαν Μάιερ»;

Είναι ο Αλμπέρτο ντι Λενάρντο μια νέα περίπτωση «Βίβιαν Μάιερ»;

Είχε τραβήξει συνολικά 8.000 φωτογραφίες!

Ένας Ιταλός παππούς, ο Αλμπέρτο ντι Λενάρντο (Alberto di Lenardo) αποκάλυψε, σε μια σοφίτα, στην εγγονή του, Καρλότα, πάνω από 8.000 φωτογραφίες που είχε στη ζωή του τραβήξει.

Πιθανότατα, βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας περίπτωσης «Βίβιαν Μάιερ». Είναι γνωστό ότι η Μάιερ εργαζόταν ως νταντά σε πλούσιες οικογένειες της Νέας Υόρκης και του Σικάγου αλλά όταν στις αρχές της δεκαετίας του 2010 σε δημοπρασία αγοράστηκε αντί 300 μόλις δολαρίων μια κούτα με φωτογραφίες που φαίνονταν να μην είναι κάτι το εξαιρετικό αποκαλύφθηκε ότι η Μάιερ ήταν ένα φαινόμενο της φωτογραφίας δρόμου και στα χρόνια που ακολούθησαν πλήθυναν εκδόσεις, μελέτες, αποκαταστάσεις και εκθέσεις του έργου της σε όλον τον κόσμο. Τώρα, με τίτλο «An Attic Full of Trains», κυκλοφορεί μέσα στον Αύγουστο από τον εκδοτικό οίκο MACK επιλογή των φωτογραφιών του Αλμπέρτο ντι Λενάρντο (Alberto di Lenardo) επιμελημένη από την Καρλότα ντι Λενάρντο.

Όλα ξεκίνησαν ένα Σάββατο μεσημέρι που η Καρλότα ήταν καλεσμένη για μεσημεριανό στο σπίτι των παππούδων της στο Ούντινε της Ιταλίας. Ο παππούς της την πήγε πάνω στη βιβλιοθήκη του, και πίσω από τα ράφια υπήρχε μια πόρτα που έκρυβε ζηλότυπα μια μυστική σοφίτα. Ήταν ένας άλλος κόσμος: περισσότερες από 8.000 φωτογραφίες που, σε Kodachrome, είχε τραβήξει σ' όλη τη ζωή του ο Αλμπέρτο ντι Λενάρντο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εγνατία οδός: Επτά νεκροί, ένας στη ΜΕΘ και 4 τραυματίες από το φρικτό τροχαίο