ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τζέιμς Κάμερον είχε πάρει ecstasy όταν έγραψε τον «Εξολοθρευτή 2»

Terminator 2
Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στον Εξολοθρευτή 2: Ημέρα της Κρίσης

Ένα τραγούδι του Sting και αρκετό ecstasy «βοήθησαν» τον σκηνοθέτη να γράψει έναν από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του κινηματογράφου.

Φέτος η ταινία του Τζέιμς Κάμερον «Ο Εξολοθρευτής 2: Ημέρα της Κρίσης» (Terminator 2: Judgment Day) συμπληρώνει 30 χρόνια από την κυκλοφορία της και μάλλον ήρθε η ώρα να μάθουμε μερικά μικρά μυστικά που μέχρι σήμερα αγνοούσαμε για μια από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία του κινηματογράφου.

Μιλώντας στο μεγάλο αφιέρωμα του The Ringer, ο Κάμερον αποκάλυψε πώς του ήρθε η έμπνευση για το δεύτερο κεφάλαιο της ταινίας και συγκεκριμένα την ιδέα για τον νεαρό υιό Τζον Κόνορ.

Μεγάλο ρόλο λοιπόν έπαιξε (άθελά του) ο Sting μέσω του τραγουδιού του Russians όπου ακούγεται ο στίχος «ελπίζω πως και οι Ρώσοι αγαπούν τα παιδιά τους», αλλά και αρκετό… ecstasy.

«Θυμάμαι να κάθομαι μια φορά, μαστουρωμένος (από ecstasy) γράφοντας σημειώσεις για το Terminator όταν άκουσα το τραγούδι του Sting που έλεγε "ελπίζω πως και οι Ρώσοι αγαπούν τα παιδιά τους". Και σκέφτηκα "ξέρεις τι; Η ιδέα για έναν πυρηνικό πόλεμο είναι τόσο αντίθετη όσο η ίδια η ζωή. Από εκεί προέκυψε η ιδέα του παιδιού», εξήγησε ο Κάμερον.

Ο Εξολοθρευτής 2: Ημέρα της Κρίσης


H ταινία ακολουθεί τη Σάρα Κόνορ και το γιο της, Τζον, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από έναν νέο και πιο εξελιγμένο εξολοθρευτή, ο οποίος σκοπό έχει να σκοτώσει τον Τζον πριν γίνει ο αρχηγός της αντίστασης. Ένας παλαιότερος και λιγότερο εξελιγμένος εξολοθρευτής αναλαμβάνει να προστατεύσει τη Σάρα και τον Τζον και να βοηθήσει να αποφευχθεί η Μέρα της Κρίσης, μια μέρα της ιστορίας όπου οι μηχανές θα εξεγερθούν και θα εξαφανίσουν όλη την ανθρωπότητα.

Το δεύτερο κεφάλαιο του Εξολοθρευτή κυκλοφόρησε το 1991 και αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία. Παγκοσμίως απέφερε 519,8 εκατομμύρια δολάρια και έλαβε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ κερδίζοντας τέσσερις (Μακιγιάζ, Ήχου, Μοντάζ Ηχητικών Εφέ και Οπτικά Εφέ).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr