ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σινεμά: Blockbuster και άρωμα Όσκαρ στις νέες πρεμιέρες της εβδομάδας

Black Widow
Το Black Widow με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον έρχεται στα σινεμά από σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου

Το Black Widow της Marvel και το οσκαρικό Ο Πατέρας πρωταγωνιστούν από σήμερα στα ελληνικά σινεμά.

Τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά από σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου οδηγούν δύο πολυαναμενόμενες αλλά και πολυσυζητήμενες ταινίες. Το Οσκαρικό The Father (Ο Πατέρας) με τον Άντονι Χόπκινς σε μια συγκλονιστική ερμηνεία ενός ηλικιωμένου πατέρα που πάσχει άνοια και το Black Widow, το blockbuster της Marvel που μετά από ένα χρόνο καθυστέρησης, επιτέλους βρίσκει το δρόμο του προς τη μεγάλη οθόνη.

Οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν ακόμη τις επανεκδόσεις των κλασικών ταινιών: Πέρυσι στο Μαρίενμπαντ (1961), Κραυγές και Ψίθυροι (1972) και Η ταβέρνα της Τζαμάικα (1939).

Black Widow

Μετά από δεκάδες αναβολές λόγω κορονοϊού, το πολυαναμενόμενο blockbuster της Marvel έρχεται επιτέλους στα ελληνικά σινεμά.

H Σκάρλετ Τζοχάνσον από τις 8 Ιουλίου επιστρέφει ως Νατάσα ή Black Widow με τη δική της ταινία, το νέο περιπετειώδες θρίλερ των Marvel Studios, που είναι και η πρώτη ταινία της τέταρτης φάσης του Marvel Cinematic Universe.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κέιτ Σόρτλαντ και συμμετέχουν ακόμη οι Ρέιτσελ Βάις, Φλόρενς Πιου, Ντέιβιντ Χάρμπορ και Γουίλιαμ Χερτ.

Ο Πατέρας (The Father)

Η ταινία του Φλόριαν Ζέλερ που, 30 ολόκληρα χρόνια μετά τη Σιωπή των Αμνών, χάρισε στον σπουδαίο Άντονι Χόπκινς το δεύτερο Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, για την εκπληκτική ερμηνεία του.

Ο Άντονι είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Φλόριαν Ζέλερ. Στο πλάι του Χόπκινς βλέπουμε την επίσης βραβευμένη με Όσκαρ, Ολίβια Κόλμαν.

Νίκος Καρούζος: Ο δρόμος για το Έαρ (Nikos Karouzos – Poems on the tape recorder)

Μια ιστορία για τη ζωή και τον θάνατο, την πιο ταραχώδη μεταπολεμική περίοδο της χώρας και τον ερχομό της άνοιξης.

Αριστερός και χριστιανός, ερημίτης και αλκοολικός, ο «καταραμένος» ποιητής Νίκος Καρούζος είναι η κεντρική φιγούρα ενός υβριδικού ντοκιμαντέρ το οποίο ακολουθεί μια διαδρομή από το αθηναϊκό αστικό τοπίο μέχρι την εξορία στη Μακρόνησο και από τη Στοκχόλμη μέχρι την Κρονστάνδη, παράλληλα με έναν ερευνητή που πραγματοποιεί ένα ταξίδι στον χρόνο με στόχο την αποκατάσταση της συλλογικής ανάμνησης του πιο υποτιμημένου ποιητή της Ελλάδας.

Το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Καρπούζη έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2020 όπου και απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη. Πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Καταλειφός.

Ονειρομπελάδες (Dreamuilders)

Η Μίνα, μια 12χρονη έφηβη κοπέλα που κάνει χρήση της νέας της ικανότητας να δημιουργεί και να ελέγχει τα όνειρα άλλων ανθρώπων, πρόκειται να διδαχθεί από την ενοχλητική αδερφή της ένα μάθημα.

Σε σκηνοθεσία των Κιμ Χάγκεν Γιένσεν, Τόνι Ζινκ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.