ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα: Δέκα προτάσεις για το πρώτο Σαββατοκύριακο της χρονιάς

Santa Claus Kingdom, Μ.Ε.C. Παιανίας
To Santa Claus Kingdom στο Μ.Ε.C. Παιανίας
aik photography

Ο Ιανουάριος ξεκινάει στο... mute, λόγω κορονοϊού.

Η νέα χρονιά, δυστυχώς, κάνει ποδαρικό χωρίς τυμπανοκρουσίες, μουσικές, διασκέδαση και πάρτι, λόγω των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κορονοϊό και ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ (από την Πέμπτη 30/12).

Εκτός από τις μουσικές σκηνές που μέχρι νεωτέρας έχουν κατεβάσει ρολά (για ακόμα μια φορά), ας δούμε λοιπόν τι άλλο μπορούμε να κάνουμε στη γιορτινή -κατά τα άλλα- Αθήνα, το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2022.

Σάββατο 1η Ιανουαρίου

Chocolate Fest XMAS Edition, Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι

Chocolate Fest XMAS Edition
Chocolate Fest XMAS EditionChocolate Fest

Το Chocolate Fest XMAS Edition επιστρέφει για τρίτη φορά για να φέρει κοντά μερικά από τα πιο αγαπημένα μας πράγματα στον κόσμο: τα Χριστούγεννα, τους παραμυθένιους γευστικούς πειρασμούς και φυσικά... την σοκολάτα!

To Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι έχει μετατραπεί σε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι και φιλοξενεί την μεγαλύτερη γιορτή σοκολάτας στην Ελλάδα. Όπως κάθε χρόνο ζαχαροπλαστεία, εκθέτες, αγαπημένα σοκολατένια brands, pastry chefs και καλλιτέχνες της γεύσης έρχονται για να μας παρουσιάσουν τις μοναδικές γλυκές δημιουργίες τους και να μας ταξιδέψουν.

Γυάλινος Κόσμος, Θέατρο Αλκυονίς

Γυάλινος Κόσμος
Γυάλινος Κόσμος

O Γυάλινος Κόσμος του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, που έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο στη Σκηνή - Νίκος Κούρκουλος και ξεπέρασε τις 8.000 διαδικτυακές θεάσεις, επαναλαμβάνεται στη σκηνή του Θεάτρου Αλκυονίς. Το έργο θα παρουσιαστεί όπως ακριβώς φτιάχτηκε, με τους περιορισμούς του COVID_19, όπου οι ηθοποιοί δεν μπορούν να αγγίξουν ο ένας τον άλλο. Οι Λένα Παπαληγούρα, Άννα Μάσχα, Κωνσταντίνος Μπιμπής και Αναστάσης Ροϊλός ζωντανεύουν τους ήρωες ενός από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Έλσα ΙΙ - Περιπέτεια στο μαγεμένο δάσος, Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού

Μια παραμυθένια χιονισμένη ιστορία ξετυλίγεται για τους μικρούς μας φίλους. Πραγματικό χιόνι επί σκηνής, παγόβουνα, μπαλόνια, ευφάνταστα και εντυπωσιακά κοστούμια και μαγικά κόλπα συνθέτουν μια μαγική ιστορία.

Η Έλσα, η Άννα, ο χιονάνθρωπος Φρόντο και ο τάρανδος Σβεν σας προσκαλούν να παίξετε, να χορέψετε και να τραγουδήσετε στο χιονισμένο δάσος.

Μικρή Μαμά (Petite Maman), Σινεμά

Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν...

Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ, Ιντεάλ

Η υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς στέλνει το μήνυμα πως η αγάπη, η προσφορά και η φιλανθρωπία είναι τα μυστικά της ευτυχίας.

Δέκα γνωστοί, καταξιωμένοι αλλά και νέοι εξαιρετικά ταλαντούχοι ηθοποιοί, μια μεγάλη ομάδα έμπειρων συντελεστών, υπέροχα σκηνικά από το Μιχάλη Σδούγκο, μαγευτικές μουσικές και κοστούμια εποχής. Το θέαμα συμπληρώνεται με εφέ και εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές.

Kυριακή 2 Ιανουαρίου

Santa Claus Kingdom, Μ.Ε.C. Παιανίας

Santa Claus Kingdom, Μ.Ε.C. Παιανίας
Santa Claus Kingdom στο Μ.Ε.C. Παιανίαςaik photography

Tο ωραιότερο παραμύθι του κόσμου ζωντανεύει στο Παγωμένο Βασίλειο του Santa Claus Kingdom στο Μ.Ε.C. Παιανίας. H πιο Xριστουγεννιατικομαγική ιστορία όλων των εποχών ζωντανεύει μέσα και έξω από τα τείχη του Παγωμένου Βασιλείου! Με ένα μόνο μαγικό εισιτήριο χαρείτε πολύ παιχνίδι!

Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας, Ελληνικός Κόσμος - Μουσείο - Θόλος

Ένα μνημείο-σύμβολο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μία υπερσύγχρονη Θόλος Εικονικής Πραγματικότητας. Η νέα διαδραστική παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» αποτελεί μία πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και δημιουργήθηκε ειδικά για το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας «Θόλος» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Οι θεατές καλούνται σε ένα μοναδικό ταξίδι ανακάλυψης. Μια μαγευτική ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους, στην οποία οι επισκέπτες δεν είναι απλοί παρατηρητές, αλλά συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια και περιηγήσεις. Αναπαρίσταται, με πλήρη λεπτομέρεια, το εσωτερικό του ναού, ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος και παράλληλα, παρουσιάζονται οι διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου.

Πού Κρύβεται η Άννα Φρανκ (Where is Anne Frank), Σινεμά

Η συγγραφέας του πιο διάσημου ημερολογίου στην ιστορία της λογοτεχνίας αναβιώνει χάρη στη φαντασία του Άρι Φόλμαν («Βαλς με τον Μπασίρ») σε μια επίκαιρη, τρυφερή ταινία που έρχεται να μιλήσει για τον πόνο που κρύβει το παρελθόν, αλλά και την ελπίδα που επιφυλάσσει το μέλλον. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών και υποψηφιότητα για Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία Animation από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η Παγίδα, Θέατρο Ζίνα

Η Παγίδα
Η Παγίδα

Πρόκειται για αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο δημοφιλή την Παγίδα ανά τον κόσμο από το 1960 μέχρι σήμερα; Φυσικά, η δαιμονική μαστοριά της κατασκευής της! Ο Ρομπέρ Τομά δημιουργεί μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του έργου.

Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο Τάκης Παπαματθαίου. Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας. Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Ο Άη Βασίλης και τα Σκανταλιάρικα Ξωτικά, Θέατρο Βαφείο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Άη-Βασίλης ετοιμάζεται να ξεκινήσει την διανομή των δώρων. Έχει μόνο 24 ώρες για να μοιράσει σε όλα τα παιδιά του κόσμου τα δώρα και να τα κάνει χαρούμενα και ευτυχισμένα. Ζητάει από τα πιστά του ξωτικά, να βιαστούν και να του ετοιμάσουν τα πράγματά του. Τα όμορφα, εντυπωσιακά και κατακόκκινα ρούχα του, τον μαγικό του σάκο και το έλκηθρο των δώρων με τα ακούραστα Ταρανδάκια του.

Ήσυχος λοιπόν αποσύρεται στο δωμάτιο του, να ξεκουραστεί πριν το μεγάλο ταξίδι. Οι τεμπέληδες και παιχνιδιάρηδες βοηθοί του αρχίζουν το ξέφρενο παιχνίδι και τραγούδι, ετοιμάζοντας παράλληλα τα πράγματα του Άη- Βασίλη, όταν ξαφνικά ο μαγικός σάκος σκίζεται. Πως θα το πουν στο Άη- Βασίλη; Tι θα γίνει εάν δεν προλάβει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά?

Έχουν λίγο χρόνο για να βρουν την μαγική κλωστή και να ράψουν τον σάκο πριν τους καταλάβει ο Άη- Βασίλης. Θα τα καταφέρουν άραγε;

Σίγουρα θα χρειαστούν την βοήθεια των παιδιών για να πάρουν την μαγική κλωστή από το δωμάτιο που ξεκουράζεται ο Άη- Βασίλης.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.