ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φαρμάκι στάζει ο Bono: «Μισώ το όνομα των U2, τα τραγούδια μας και τη φωνή μου»!

Bono U2
O Bono δεν αντέχει να ακούει ούτε τη φωνή του στο ραδιόφωνο...
AP

O Bono, τραγουδιστής των U2 κάνει την αυτοκριτική του και ξαφνιάζει τους θαυμαστές του συγκροτήματος.

Ο Bono σε πρόσφατη συνέντευξή του… δίκασε τους U2! O frontman του συγκροτήματος δεν είναι απλά σκληρός ως κριτής, αλλά αμείλικτος, αν κρίνει κανείς από όσα είπε για τη μπάντα αλλά και τον εαυτό του μιλώντας στο podcast, Awards Chatter.

Εν ολίγοις, ο 61χρονος Ιρλανδός τραγουδιστής δήλωσε ότι μισεί το όνομα των U2, τη φωνή του όπως και τα περισσότερα τραγούδια του γκρουπ!

Όπως είπε συγκεκριμένα, βρίσκει τα περισσότερα τραγούδια των U2 «ανατριχιαστικά», ενώ κλείνει αμέσως το ραδιόφωνο όταν παίζει κάποιο τραγούδι του, επειδή δεν αντέχει τη φωνή του!

Από τα μετρημένα -στα δάχτυλα- τραγούδια που αντέχει να ακούσει τη φωνή του είναι το Miss Sarajevo. «Aυτό που μπορώ να ακούσω περισσότερο είναι το Miss Sarajevo με τον Λουτσιάνο Παβαρότι. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα με κάνουν να ανατριχιάζω λίγο», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν και το Vertigo είναι πιθανότατα αυτό για το οποίο είμαι περισσότερο περήφανος. Είναι ο τρόπος που συνδέεται με το πλήθος» εξήγησε και πρόσθεσε: «Ήμουν στο αυτοκίνητο όταν ένα από τα τραγούδια μας έπαιξε στο ραδιόφωνο και είχα το χρώμα, όπως λέμε στο Δουβλίνο, το κατακόκκινο. Από την ντροπή μου! Αν και το συγκρότημα ακούγεται απίστευτα, η δική του φωνή ακουγόταν "τεταμένη", καθόλου macho», παραδέχθηκε σε μια κρίση... ειλικρίνειας ο τραγουδιστής.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι μόλις πρόσφατα έμαθε πώς να τραγουδάει… Ο Bono είπε ότι η ικανοποίησή του για τη φωνή του στα τέλη της καριέρας του, προήλθε από το να ακούει θρύλους της αμερικανικής πανκ ροκ.

«Η μεγάλη ανακάλυψη για μένα ήταν να ακούω τους The Ramones, να ακούω τον όμορφο ήχο του Joey Ramone και να συνειδητοποιώ ότι δεν έπρεπε να είμαι αυτός ο τραγουδιστής του rock 'n' roll. Έγινα τραγουδιστής μόλις πρόσφατα. Ίσως αυτό να μην έχει συμβεί ακόμα στα αυτιά ορισμένων και το καταλαβαίνω».

Ο Bono, κατά κόσμον Πολ Χιούσον, συνέχισε το... «αυτομαστίγωμα» ανασύροντας μια ιστορία από τα 80s, όταν ο Ρόμπερτ Πάλμερ, είχε πει χαρακτηριστικά στον μπασίστα των U2, Άνταμ Κλέιτον: «Θεέ μου, θα πείτε ποτέ στον τραγουδιστή σας να κατέβει μερικές οκτάβες; Θα έκανε χάρη στον εαυτό του αλλά και σε εμάς που αναγκαζόμαστε να τον ακούμε».

Μιλώντας για τους U2 τόνισε ακόμα, ότι ενώ τα υπόλοιπα μέλη είχαν μάθει να αγαπούν το όνομα της μπάντας, εκείνος δεν ενθουσιάστηκε ποτέ με αυτό.

«Μέχρι τώρα δεν μου αρέσει, πραγματικά. Στο μυαλό μας ήταν κάτι σαν το κατασκοπευτικό αεροπλάνο, U-boat, ήταν φουτουριστικό. Ακόμα δεν μου αρέσει αυτό το όνομα», αποκάλυψε ο Bono, ενώ φαρμάκι έσταξε ακόμα και για το όνομα των Beatles, λέγοντας: «Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ακόμα και οι Beatles ήταν ένα κακό λογοπαίγνιο»...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπράιαν Ντάλτον: Ο τραγουδοποιός από το Μιζούρι που κυνηγάει τον ήλιο στην Ελλάδα

«Moon Knight»: Το σύμπαν της Marvel μόλις έγινε πιο σκοτεινό

Ghostface Vs Spider-Man, σημειώσατε «1» στο ελληνικό box office