ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oscars 2022: Ποια είναι η λαμπερή Τζέσικα Τσάστεϊν που κέρδισε το Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου

Τζέσικα Τσάστεϊν
Η ταλαντούχα ηθοποιός υπήρξε άλλες δύο φορές υποψήφια για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, αρχικά με το «Υπηρέτριες» και στη συνέχεια με το «Zero Dark Thirty»
instagram.com/jessicachastain

H Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέσικα Τσαστέιν που κέρδισε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου, στην 94η απονομή των βραβείων Όσκαρ

Οι λαμπεροί αστέρες περπάτησαν και πάλι στο κόκκινο χαλί, διεκδίκησαν χρυσά αγαλματίδια και «έγραψαν ιστορία» με τα βραβεία τους αλλά και με την απρόσμενη συμπεριφορά τους. Η 94η τελετή των Βραβείων ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακή καθώς έπεσε μέχρι και… ξύλο επί σκηνής από τον Γουιλ Σμιθ στον Κρις Ροκ.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέσικα Τσαστέιν, κέρδισε το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο φιλμ «The eyes of Tammy Faye», όπου ενσαρκώνει τον ρόλο της τηλε-ευαγγελίστριας Τάμι Φέι Μπέικερ.

Υπήρξε άλλες δύο φορές υποψήφια για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, αρχικά με το «Υπηρέτριες» και στη συνέχεια με το «Zero Dark Thirty», όμως δεν κατάφερε να κερδίσει. Τελικά, κέρδισε φέτος την αναμέτρηση με άλλες τέσσερις ηθοποιούς: την Πενέλοπε Κρουζ («Madres Paralelas»), την Κρίστεν Στούαρτ («Spencer»), τη Νικόλ Κίντμαν («Being the Ricardos») και την Ολίβια Κόλμαν («The Lost Daughter»).

Μερικές ώρες πριν από την τελετή, η εντυπωσιακή ηθοποιός, είχε αναφερθεί στις συνυποψήφιές της Ολίβια Κόλμαν, Πενέλοπε Κρουζ, Νικόλ Κίντμαν και Κρίστεν Στιούαρτ, με ένα στόρι στο Ιnstagram:

jessica-story.jpg
«Μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εκτιμήσουμε αυτές τις γυναίκες, που έχω την τιμή να βρίσκομαι ανάμεσά τους;instagram

Η 45χρονη ηθοποιός, εμφανίστηκε στην τελετή με φόρεμα Gucci, πιασμένα μαλλιά και εντυπωσιακά κοσμήματα, ενώ για την δεξίωση που ακολούθησε μετά, προτίμησε μια πράσινη αστραφτερή τουαλέτα από τον ίδιο σχεδιαστή.

Βραβείο Α' γυναικείου ρόλου στην Jessica Chastain - Η απονομή

Τα βραβεία Όσκαρ στις κυριότερες κατηγορίες

Ακολουθεί κατάλογος των σημαντικότερων διακρίσεων που μοιράστηκαν στην 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου.

  • Καλύτερης ταινίας: «CODA»
  • Σκηνοθεσίας: Τζέιν Κάμπιον, «Η εξουσία του σκύλου»
  • Α' γυναικείου ρόλου: Τζέσικα Τσαστέιν, «The eyes of Tammy Faye»
  • Α' ανδρικού ρόλου: Γουίλ Σμιθ, «Η μέθοδος Γουίλιαμς»
  • Β' ανδρικού ρόλου: Τρόι Κότσουρ, «CODA»
  • Β' γυναικείου ρόλου: Αντριάνα ΝτεΜπόουζ, «Γουέστ Σάιντ Στόρι»
  • Καλύτερης ξένης ταινίας: «Drive my car» (Ιαπωνία)
  • Καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων: «Ενκάντο»
  • Καλύτερου ντοκιμαντέρ: «Summer of Soul»
  • Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου: «Belfast»
  • Καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου: «CODA»

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ 2022: Θρίαμβος για το «CODA» - Δείτε όλους τους νικητές των φετινών βραβείων