ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάσχα στο ERTFLIX με σειρές, ντοκιμαντέρ και σπάνιο υλικό

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της Βίβλου
Από το ντοκιμαντέρ «Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της Βίβλου»
ERTFLIX

Οι συνταγές του Αγίου Όρους, τα μυστικά της Βίβλου, Έλλη Λαμπέτη και όσα βλέπουμε το Πάσχα στο ERTFLIX εντελώς δωρεάν.

To ERTFLIX παρουσιάζει εμβληματικές σειρές και ντοκιμαντέρ εναρμονισμένα με το κατανυκτικό κλίμα των ημερών.

Ξεχωρίζει η σειρά των έξι επεισοδίων με την Έλλη Λαμπέτη που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1979. Σημειώνεται ότι το σπάνιο αυτό υλικό ήταν χαμένο και εντοπίστηκε ξανά το στο πλαίσιο των εργασιών ταξινόμησης του οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ. Μετά την αποκατάστασή του, η σειρά επαναπροβλήθηκε.

O Χριστός ξανασταυρώνεται

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται
Ο Χριστός ξανασταυρώνεταιERTFLIX

Στο ERTFLIX θα βρείτε διαθέσιμα τα 18 επεισόδια της διασκευής του εμβληματικού ομότιτλου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη.

Καθώς οι ετοιμασίες για το Πάσχα προχωρούν, η άφιξη μιας ομάδας προσφύγων προκαλεί αναπάντεχες αναταράξεις στην μικρή κοινωνία του χωριού αποκαλύπτοντας χαρακτήρες και συμφέροντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τηλεοπτική δραματική σειρά μεταδόθηκε για πρώτη φορά από την ΕΡΤ την περίοδο 1975-1976.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Γεωργιάδης και το σενάριο οι: Νότης Περγιάλης και Γεράσιμος Σταύρου.

Πρωταγωνιστούν: Νάσος Κεδράκας, Βασίλης Τσάγκλος, Θόδωρος Κατσούλης, Αλέξανδρος Γκόλφης, Νίκος Χατζίσκος, Νίκος Γαλιάτσος, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Γιώργος Φούντας, Φοίβος Ταξιάρχης, Γιάννης Αργύρης, Τζώνη Φωτίου, Λυκούργος Καλλέργης, Κώστας Γεννατάς, Φραγκούλης Φραγκούλης, Κώστας Γκουσγκούνης, Ελένη Ζαφειρίου, Γεωργία Βασιλειάδου, Κάτια Δανδουλάκη.

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της Βίβλου (Bible Secrets Revealed)

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της Βίβλου
Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της ΒίβλουERTFLIX

Μια αξιοθαύμαστη διαδρομή στον χρόνο, μέσα από έξι επεισόδια που ρίχνουν φως στα σκοτάδια της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, ερευνώντας απόκρυφες πτυχές τους και απαντώντας σε μεγάλα ερωτήματα των θρησκειών και του κόσμου.

Όψον και ψαλμός

Όψον και ψαλμός
Όψον και ψαλμόςERTFLIX

Σειρά ντοκιμαντέρ εύγευστων μαγειρικών συνταγών, με τη φροντίδα του γέροντα Επιφάνιου, γυρισμένη αποκλειστικά στο Άγιον Όρος από τον κινηματογραφιστή Χρόνη Πεχλιβανίδη.

Το φιλόξενο κελί-κάθισμα του μάγειρα γέροντα Επιφάνιου στο Περιβόλι της Παναγιάς, θα μας προσφέρει πολλές και αξέχαστες εμπειρίες ανάτασης ψυχής και ταπεινής γαστριμαργικής απόλαυσης.

Δίπλα στον γέροντα, μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε την καθημερινή μας ανάγκη για τροφή μ’ έναν νέο τρόπο αντίληψης.

Η ευλογία του Αγίου Όρους περνάει στο πιάτο μας και γεμίζει το ποτήρι μας με οίνο…

Είναι, η κουζίνα του σύγχρονου μοναχού που γνωρίζει την κοσμική πραγματικότητα και μας τη σερβίρει μέσω των μαγειρικών συνταγών του.

Τα κρυμμένα μυστικά της Βίβλου (The Bible's buried secrets)

Τα κρυμμένα μυστικά της Βίβλου
Τα κρυμμένα μυστικά της ΒίβλουERTFLIX

Αυτό το δίωρο αφιέρωμα οδηγεί τους θεατές σε ένα επιστημονικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 3.000 χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την τελευταία αρχαιολογική σπουδή και γνώση γύρω από τους Αγίους Τόπους και εξερευνά τις απαρχές της σύγχρονης θρησκείας και την προέλευση της Εβραϊκής Βίβλου, γνωστής και ως Παλαιά Διαθήκη. Αυτή η αρχαιολογική ερευνητική ιστορία κάνει κατανοητά μερικά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα στις βιβλικές μελέτες: Από πού προήλθαν οι αρχαίοι Ισραηλίτες; Ποιος έγραψε τη Βίβλο, πότε και γιατί; Πώς προέκυψε η λατρεία ενός Θεού - το θεμέλιο του σύγχρονου Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ;

Έλλη Λαμπέτη - Κείμενα Μεγάλης Εβδομάδας

Έλλη Λαμπέτη
Έλλη ΛαμπέτηERTFLIX

Η σειρά των έξι επεισοδίων προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1979 από την τηλεόραση της τότε ΥΕΝΕΔ. Το σπάνιο αυτό υλικό, κινηματογραφημένο σε ασπρόμαυρο φιλμ, ήταν χαμένο και εντοπίστηκε ξανά το στο πλαίσιο των εργασιών ταξινόμησης του οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ. Μετά την αποκατάστασή του, η σειρά επαναπροβλήθηκε.

Η σκηνοθεσία εστιάζει στο πρόσωπο και στη φωνή της σπουδαίας ηθοποιού, ενώ σε ορισμένα σημεία αξιοποιείται φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό.

Το πάθος - Πασχαλινή συναυλία της εθνικής συμφωνικής ορχήστρας

Το πάθος - Πασχαλινή συναυλία της εθνικής συμφωνικής ορχήστρας
Το πάθος - Πασχαλινή συναυλία της εθνικής συμφωνικής ορχήστραςERTFLIX


Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης καταξιωμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, ερμηνεύει έργα J. Haydn και W.A. Mozart σε μια κατανυκτική συναυλία από το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα συνεχίζει να δημιουργεί, παρουσιάζοντας μια κατανυκτική συναυλία με μουσική που ταιριάζει στο πνεύμα των ημερών, από δύο εμβληματικούς συνθέτες της εποχής του κλασικισμού: του Josef Haydn και του Wolfgang Amadeus Mozart.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα εξής έργα: Joseph Haydn: Συμφωνία Νο 49 «Το Πάθος» (La Passione) σε φα ελάσσονα Hob.I:49