ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσείο της Ακρόπολης: Επίσκεψη Κούπερ, Γουίλσον, Τσάιλντ και Ρουβά πριν τη μεγάλη συναυλία

Μουσείο της Ακρόπολης: Επίσκεψη Κούπερ, Γουίλσον, Τσάιλντ και Ρουβά πριν τη μεγάλη συναυλία
Ο Desmond Child και ο Άλις Κούπερ επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης.
STUDIO PANOULIS

Λίγο πριν την αποψινή συναυλία στο Ηρώδειο, ο Desmond Child και οι διάσημοι καλεσμένοι του βρέθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης

O Άλις Κούπερ με την σύζυγό του, Ρίτα Γουίλσον με χρυσή τουαλέτα χωρίς τον Τομ Χανκς, ο Ντέσμοντ Τσάιλντ με τους γιους του, οι The Rasmus, ο Kip Winger, ο Chris Willis, ο Andreas Carlsson, η Tabitha Fair, ο Φοίβος, ο Σάκης Ρουβάς και ο Γιώργος Λεμπέσης ξεναγήθηκαν από τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη, στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

Οι καλλιτέχνες βρίσκονται στην Αθήνα, καθώς θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στην αποψινή συναυλία «DESMOND CHILD ROCKS THE PARTHENON», στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, για την υποστήριξη του #ReuniteParthenon, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Ο σπουδαίος συνθέτης και παραγωγός Desmond Child ήρθε στην Ελλάδα και ένωσε τις δυνάμεις του με πασίγνωστα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, σε μία μοναδική συναυλία-αφιέρωμα στον ελληνικό πολιτισμό.

Η αγάπη του για τη μουσική και την Ελλάδα γέννησε την ιδέα της συναυλίας, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με σκοπό την ανάδειξη του αιτήματος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων της συναυλίες θα δοθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr, ο Desmond Child, μεταξύ άλλων, μοιράστηκε τον ισχυρό δεσμό του με την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.

«Πρώτη φορά είδα τον Παρθενώνα πριν 15 χρόνια. Είναι σύμβολο και προορισμός για την οικογένειά μας. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα πάντα νιώθω χαρούμενος. Υπάρχει μια ιδιαίτερη ενέργεια εδώ. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος της προσπάθειας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Πρέπει να γίνει. Όταν βρίσκεσαι στην Ελλάδα καταλαβαίνεις γιατί είναι η κοιτίδα του πολιτισμού. Ο πλούσιος πολιτισμός της Ελλάδας είναι παντού γύρω σου. Είμαι ευτυχισμένος που οι ζωές μας μας έφεραν εδώ και είμαστε μέρος της ελληνικής οικογένειας».

Όσο για τη γνωριμία του με τους Έλληνες τραγουδιστές, Σάκη Ρουβά και Γιώργο Λεμπέση, ανέφερε: «Όταν δούλευα με τον Σάκη Ρουβά γνώρισα τον Φοίβο που έκανε την ελληνική εκδοχή του άλμπουμ Όλα Καλά. Με τον Φοίβο έχουμε έναν ισχυρό δεσμό από τότε. Ο Σάκης μοιάζει με Έλληνα θεό. Είναι ένα πολύ ευγενικό και γλυκό πλάσμα. Επίσης γίναμε φίλοι με τον Γιώργο Λεμπέση και τη σύζυγό του, Σοφία. Πήγαμε μαζί διακοπές στη Σπάρτη, στη Μάνη και μου έλεγε ότι έπρεπε να κάνω μια συναυλία στην Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις