ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια μυσταγωγική μουσική βραδιά μέσα στο δάσος του Ψηλορείτη

θέατρο Υακίνθεια
To θέατρο όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ «Υακίνθεια» στα Ανώγεια της Κρήτης
Λουδοβίκος των Ανωγείων

Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση στο πέτρινο θέατρο όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ «Υακίνθεια».

Αύριο Σάββατο 2 Ιουλίου, στο μαγευτικό θεατράκι του Αγίου Υακίνθου στα Ανώγεια της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί μια μοναδική συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια από το γυναικείο φωνητικό σύνολο «ΘΥΡΑΘΕΝ». Επίσης θα ακουστούν εκκλησιαστικοί ύμνοι της αγάπης από το «ΕΝΔΟΦΩΝΟ».

Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη λειτουργία του Αγίου Υακίνθου (8 μ.μ.) που θα τελεστεί στον πέτρινο ναό του Αγίου μέσα στο δάσος του Ψηλορείτη, υπό το φως των κεριών και των αστεριών.

Μια μυσταγωγική βραδιά υπό το φως των κεριών
Μια μυσταγωγική βραδιά υπό το φως των κεριώνΛουδοβίκος των Ανωγείων


Η κατανυκτική λειτουργία θα ψαλεί χοροστατούντος του ιερέα Ανδρέα Κεφαλογιάννη και της πρωτοψάλτισσας, Αργυρώς Ρέππα, καθηγήτριας βυζαντινής μουσικής, με τη χορωδιακή υποστήριξη των μαθητών της σχολής «ΕΝΔΟΦΩΝΟ».

Ο πέτρινος ναός του Αγίου Υακίνθου
Ο πέτρινος ναός του Αγίου ΥακίνθουΛουδοβίκος των Ανωγείων


Το θέατρο

Το πέτρινο θέατρο, δημιουργήθηκε στο χώρο για να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις των Υακινθείων. Χτίστηκε σταδιακά, σε ένα σημείο του χώρου όπου υπήρχε ένα φυσικό αμφιθέατρο. Αρχικά χτίστηκε η ορχήστρα το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2000 με τις κερκίδες των 800 θέσεων. Τα δέντρα που υπήρχαν έμειναν και στην ορχήστρα και στις κερκίδες ώστε να μην αλλοιωθεί η φυσική διαμόρφωση του χώρου.

Το θέατρο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.260 μέτρα, στο γεωπάρκο Ψηλορείτη. Η απόσταση από το χωριό είναι 11 χλμ.

Σχετικές ειδήσεις