ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ντοκιμαντέρ θα μας δείξει πώς χτίστηκε ο Πύργος του Άιφελ

ο Πύργος του Άιφελ
O Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι
Pixabay

Το νέο ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Πύργος του Άιφελ: Χτίζοντας το αδύνατο».

Φως στο τι χρειάστηκε ο πρωτοπόρος μηχανικός Γουστάβος Άιφελ για να χτίσει το διάσημο γαλλικό ορόσημο έρχεται να ρίξει το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πύργος του Άιφελ: Χτίζοντας το αδύνατο», το οποίο δημιουργήθηκε ως μέρος του προγράμματος Global Doc που συγκεντρώνει μεγάλους διεθνείς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Η Caroline Behar, επικεφαλής διεθνών συμπαραγωγών και εξαγορών στο Factuals Unit, είπε ότι το ντοκιμαντέρ διαθέτει «ένα πρωτότυπο οπτικό στιλ» που αντικατοπτρίζει πόσο «πραγματικά μοντέρνο είναι το έργο του Άιφελ».

Διαδραματίζεται το 1889, το ντοκιμαντέρ απεικονίζει την άνοδο του Άιφελ στην καρδιά της βιομηχανικής επανάστασης και εξιστορεί την τεχνική και αρχιτεκτονική του περιπέτεια για την κατασκευή του πύργου. Δείχνει επίσης πώς ο Άιφελ κατασκεύασε περισσότερα από 300 μεταλλικά έργα σε όλο τον κόσμο, από οδογέφυρες, γέφυρες, σιδηροδρομικούς σταθμούς, εργοστάσια, καθώς και τη δομή για το Άγαλμα της Ελευθερίας των ΗΠΑ.

Το τεκμηριωμένο πρόγραμμα διανέμεται διεθνώς από την France tv. «Το ντοκιμαντέρ του Pascal Cuissot αποκαλύπτει την ιστορία του Πύργου του Άιφελ, με ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μεγαλύτερα έργα του Άιφελ στον κόσμο», δήλωσε ο Patrice Gellé, παραγωγός και γενικός διευθυντής της Bleu Kobalt.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Θέατρο: «O Σημαδεμένος» όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί

O αγνώριστος Μπρένταν Φρέιζερ και οι ταινίες που έρχονται σήμερα στα σινεμά

Τιτανικός: Ο ΝτιΚάπριο δεν ήθελε να παίξει στην ταινία γιατί ήταν βαρετή