ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γούντι Άλεν: «Θα σκεφτόμουν να γυρίσω ταινία στην Αθήνα»

Γούντι Άλεν: «Θα σκεφτόμουν να γυρίσω ταινία στην Αθήνα»

«Θα μου άρεσε πάρα πολύ, θα ήταν τέλειο»,  είπε ο Γούντι Άλεν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Γούντι Άλεν, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες, ο οποίος βρέθηκε για δυο ημέρες στην Αθήνα για να παρουσιάσει την καινούργια του ταινία «Γυρίσματα της τύχης».

Ο 87χρονος δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν να κινηματογραφήσει στην Αθήνα, την οποία γνωρίζει. «Αν είχα μία ιστορία που θα έβγαζε νόημα να γυριστεί στην Αθήνα, θα μου άρεσε πάρα πολύ, θα ήταν τέλειο», λέει αν και παραδέχεται: «Συνήθως δε σκέφτομαι τις ιστορίες έτσι. Συνήθως μου έρχεται μία ιδέα».

Με αφορμή τις ταινίες Coup de chance και Match point, μιλάει και για το ρόλο της τύχης στη ζωή: «Πάντα ακούω ανθρώπους να λένε “φτιάχνω την τύχη μου”. Καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό να δουλεύεις σκληρά, να μελετάς, να κάνεις ό,τι καλύτερο μπoρείς για ό,τι μπορείς να ελέγξεις. Υπάρχει όμως ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής σου όμως – και δε θέλει να το παραδέχεται ο κόσμος αυτό γιατί είναι τρομακτικό- που ορίζεται από την τύχη. Μπορεί είσαι μία υπέροχη ιδιοφυία, αθλητής, συνθέτης, επιχειρηματίας, αλλά αν είσαι κακότυχος, τότε κρίμα Δεν το πιστεύω πως φτιάχνουμε την τύχη μας. Πιστεύω ότι τη φτιάχνουμε σε κάποιο βαθμό. Ο κόσμος όμως πάντα υπερβάλλει γι αυτόν τον βαθμό», σημειώνει.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γούντι Άλεν στην εκπομπή «Στο κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαράθα προβληθεί αύριο το βράδυ της Τρίτης στις 22.00.