ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη – Φάκλαρης: Ο τάφος δεν ανήκει στον Ηφαιστίωνα

Αμφίπολη – Φάκλαρης: Ο τάφος δεν ανήκει στον Ηφαιστίωνα

Κατηγορηματικά αντίθετος με την εκτίμηση ότιο τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον αδελφικό φίλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ηφαιστίωνα, εμφανίζεται ο καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας, Παναγιώτης Φάκλαρης.

«Με τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν μπορεί να συνδεθεί σε καμία περίπτωση με τον Ηφαιστίωνα» δήλωσε ο κ. Φάκλαρης στον Real Fm, αμφισβητώντας για ακόμα μια φορά τις εκτιμήσεις της Κατερίνας Περιστέρη και της ομάδας της.

«Πρόκειται για ένα ταφικό μνημείο με ταφές μέσα, ενώ ο Ηφαιστίωνας δεν είχε ταφεί στη Μακεδονία», υποστήριξε, ενώ έσπευσε να δηλώσει ότι δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι ο τάφος ήταν παραγγελία του μεγάλου στρατηλάτη.

Τέλος, αμφισβήτησε και τα λεγόμενα του υπεύθυνου αρχιτέκτονα της ανασκαφής, Μιχάλη Λεφαντζή σχετικά με το λιοντάρι της Αμφίπολης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το συνδέουμε με το λόφο Καστά. Όπως είπε «το λιοντάρι πρέπει να αποσυσχετιστεί από τον τύμβο Καστά γιατί βρέθηκε σε απόσταση 2χλμ. Δεν έχει καμία σχέση με τον τύμβο και το ταφικό μνημείο».

Σχετικές ειδήσεις