ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Λάνθιμος: Γιατί δάκρυσε στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του - Το Newsbomb ήταν εκεί (pics)

Γιώργος Λάνθιμος: Γιατί δάκρυσε στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του - Το Newsbomb ήταν εκεί (pics)

Μοιράστηκε τις δύσκολες στιγμές της απώλειας του πατέρα του με το κοινό - Όσα είπε

Όποιος είχε την τύχη να βρεθεί εχθές το βράδυ, Δευτέρα (28/1/2019), στην αίθουσα του κινηματογράφου ODEON ΟΠΕΡΑ, είχε την χαρά αφενός να απολαύσει μία εκπληκτική ταινία εποχής, η οποία δικαίως θριαμβεύει στα Βραβεία -από τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, τα Βραβεία του Ανεξάρτητου Βρετανικού Κινηματογράφου (BIFA), αλλά και τις 10 υποψηφιότητες για τα Όσκαρ-, και αφετέρου να ζήσει από κοντά συγκινητικές στιγμές με τον σκηνοθέτη, Γιώργο Λάνθιμο, καθώς ο ίδιος μοιράστηκε με όσους βρέθηκαν στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του (λίγο πριν το επίσημο άνοιγμά της στους κινηματογράφους), δύο παράλληλα και αντίθετα συναισθήματα. Την απέραντη χαρά του για το «δημιούργημά του», το απόλυτο οσκαρικό φαβορί, το «THE FAVOURITE», αλλά και την απέραντη λύπη του για μία μεγάλη απώλεια που τον σημάδεψε. Τον θάνατο του πατέρα του.

Λίγο πριν ξεκινήσει η προβολή της ταινίας του, ο ίδιος θέλησε να μιλήσει στον κόσμο που βρέθηκε εκεί, και να μοιραστεί τα ανάμεικτα και έντονα συναισθήματά του, καθώς σε μία τόσο μεγάλη στιγμή της καριέρας του, ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής του κηδεύτηκε χθες, Δευτέρα, 28/1/2019. Λίγες ημέρες μετά την υποψηφιότητά του στα Όσκαρ, ο Γιώργος Λάνθιμος θρηνεί την απώλεια του πατέρα του και πάλαι ποτέ διεθνή παίκτη του Παγκρατίου, Αντώνη.

«Σήμερα είναι μία δύσκολη ημέρα για μένα. Νομίζω το ξέρετε οι περισσότεροι από εδώ. Κήδεψα τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου έζησε τη ζωή του στο έπακρον. Τουλάχιστον έφυγε χαρούμενος. Ελπίζω η ταινία που θα δείτε, να σας δημιουργήσει συναισθήματα χαράς, αλλά και να σας κάνει να κλάψετε και να γελάσετε...», είπε με δάκρυα στα μάτια ο Γιώργος Λάνθιμος και έφυγε αθόρυβα από τον χώρο...

Οι ημέρες χαράς έδωσαν την θέση τους στη θλίψη και το πένθος. Ο ίδιος συντετριμμένος και με έντονη συναισθηματική φόρτιση επέλεξε αυτή την ξεχωριστή ημέρα της πρώτης προβολής της ταινίας του στην Ελλάδα, να μιλήσει μόνο για την απώλεια του πατέρα του. Επέλεξε αυτόν τον μοναδικό «δρόμο», της άμεσης επαφής του με το κοινό, για να μοιραστεί όσα τον βασάνιζαν. Δεν είπε πολλά. Ευχαρίστησε τον κόσμο που τον τίμησε, όπως ο ίδιος είπε, ευχήθηκε καλή διασκέδαση.

H πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Η Ευνοούμενη» με τις 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ κάνει επίσημη πρεμιέρα στους κινηματογράφους σε λίγες ημέρες. Η πολυαναμενόμενη ταινία εποχής του Έλληνα δημιουργού απέσπασε ήδη τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου για το δίδυμο των Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και Β' Γυναικείου Ρόλου για την Ρέιτσελ Βάις, καθώς και τα βραβεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κομμώσεων και Μακιγιάζ, Κάστινγκ, Κοστουμιών και Φωτογραφίας στην κατηγορία των τεχνικών βραβείων.

Η υπόθεση της ταινίας

Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειό τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα.

Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της…

Παραγωγή: Σέσι Ντέμπσι, Εντ Γκίνεϊ, Λι Μάγκιντεϊ, Γιώργος Λάνθιμος Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος Σενάριο: Ντέμπορα Ντέιβις, Τόνι ΜακΝαμάρα Φωτογραφία: Ρόμπι Ράιαν Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις, Εμα Στόουν, Νίκολας Χουλτ, Τζο Αλγουιν

Σχετικές ειδήσεις