SOCIAL MEDIA

Khaby Lame: Ποιος είναι ο πιο viral TikToker που «γκρέμισε» τα social

Khaby Lame
Youtube

Ο Khaby Lame έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς TikToker στον κόσμο καθώς έχει φτάσει σχεδόν τους 90 εκατομμύρια followers, δημιουργώντας τα πιο απλά videos

Ο 21χρονος έχει καταγωγή από την Σενεγάλη και μένει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Τορίνο.

Τον Μάρτιο του 2020, κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της πανδημίας του κορoνοϊού, ο Khabane Lame, o νεαρός εργάτης στη βιομηχανική πόλη Chivasso της βόρειας Ιταλίας, έχασε τη δουλειά του.

Επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειάς του, και παρά την παρότρυνση του πατέρα του να υποβάλει αίτηση για άλλες δουλειές, άρχισε να ξοδεύει ώρες κάθε μέρα δημοσιεύοντας βίντεο στο TikTok με το όνομα Khaby Lame.

Η ιδέα πίσω από την επιτυχία, είναι να αποδομεί βίντεο άλλων χρηστών, που κάνουν κάτι περίπλοκο, όταν η λύση είναι πολύ απλή και τις περισσότερες φορές αυτονόητη. Με λίγα λόγια, διακωμωδεί τα life hacks, που δημοσιεύονται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τους NY Times, κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να εκτιναχθεί στους πιο δημοφιλείς δημιουργούς περιεχομένου στη δημοφιλή πλατφόρμα. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη δεύτερη θέση και φαίνεται θέμα χρόνου να ξεπεράσει την Charli D'Amelio, η οποία είναι στο νούμερο 1 με 120 εκατ. ακολούθους, και να γίνει ο πιο δημοφιλής δημιουργός του TikTok.

Ο Lame πιστεύει ότι οι κωμικές εκφράσεις του προσώπου του και η απλότητα του περιεχομένου του τον βοήθησαν να αναπτυχθεί με τον ρυθμό που έχει. Δημοσιεύει συχνά -σχεδόν κάθε μέρα στο TikTok- και όλη μέρα Instagram Stories.

«Είναι το πρόσωπό μου και οι εκφράσεις μου, που κάνουν τους ανθρώπους να γελούν. Οι σιωπηλές αντιδράσεις μου είναι μια... παγκόσμια γλώσσα», δήλωσε στους NY Times. «Το μυστικό είναι η αντοχή πάνω απ' όλα», πρόσθεσε.

Εκτός από τα βίντεο που έχουν εκατομμύρια views και likes, είναι φανατικός φίλαθλος του ποδοσφαίρου. Η αγαπημένη του ομάδα είναι η Γιουβέντους, ενώ αποκάλυψε ότι ο Έντι Μέρφι και ο Ουίλ Σμιθ είναι τα πρότυπά του και ελπίζει να τους φτάσει κάποια ημέρα.

Διασημότητες και άλλα άτομα με επιρροή σίγουρα λαμβάνουν υπόψη την άνοδό του. Ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος του Facebook, σχολίασε με ένα emoji σε μία από τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του Lame στο Instagram.

Οι θαυμαστές του έχουν δημιουργήσει κανάλια στο Youtube αλλά και στο Instagram που μετρούν δεκάδες εκατομμύρια views.

O ιστότοπος social analytics, SocialBlade, προβλέπει ότι στα μέσα Αυγούστου θα κατακτήσει την κορυφή.

Ο Lame δηλώνει ευτυχισμένος που είναι ο πιο δημοφιλής στο TikTok στην Ιταλία, αλλά δεν πιστεύει ότι είναι διαγωνισμός. «Δεν ξεκίνησα τον λογαριασμό μου για αυτό», υπογράμμισε.

Κερδίζει σταθερά χρήματα αλλά δεν έχει βγάλει αρκετά ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να αγοράσει στη μητέρα του ένα σπίτι όπως λέει ο ίδιος. «Ίσως», είπε, «στο μέλλον».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.