ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πως θα «κατεβάσετε» τις εφαρμογές που… λείπουν από το νέο Huawei κινητό σας

Πως θα «κατεβάσετε» τις εφαρμογές που… λείπουν από το νέο Huawei κινητό σας

Τα νέα smartphones της Huawei, όπως είναι τα μοντέλα της P40 series, έχουν πολλές δυνατότητες και είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.

Ειδικά τα P40 Pro και P40 ανεβάζουν πολύ τον πήχη σε τομείς όπως είναι η κάμερα, οι επιδόσεις και η μπαταρία.

Μία άλλη διαφοροποίηση των πιο πρόσφατων συσκευών της Huawei είναι στη χρήση του AppGallery, του «καταστήματος» εφαρμογών που έχει δημιουργήσει ο κινεζικός κολοσσός, και στο οποίο μπορεί να βρει κανείς τις περισσότερες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για την πλατφόρμα του Android. Υπενθυμίζεται ότι τα νέα smartphones της Huawei δεν διαθέτουν τις εφαρμογές της Google και κυρίως το Play Store, λόγω της «απαγόρευσης» που έχει βάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στον κινεζικό κολοσσό. Το AppGallery επεκτείνεται μεν διαρκώς, αλλά υπάρχουν αρκετές εφαρμογές, οι οποίες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

Δεδομένου ότι η λίστα με τα apps που …λείπουν περιλαμβάνει εφαρμογές της Google, οι οποίες είναι αρκετά δημοφιλείς, πολλοί χρήστες των νέων smartphones της Huawei είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξουν να βρουν τρόπο να τις εγκαταστήσουν. Και η κοινότητα των developers και των χρηστών της Huawei έχει εντοπίσει ήδη αρκετές λύσεις.

Η καλύτερη επιλογή είναι ενδεχομένως η χρήση του MoreApps, το οποίο είναι διαθέσιμο στο AppGallery. Το MoreApps είναι ένα app που βοηθάει τους χρήστες να εντοπίσουν δημοφιλείς εφαρμογές (μέσω δημόσιων συνδέσμων στο Internet), τις οποίες στην συνέχεια μπορούν να εγκαταστήσουν στις συσκευές τους. Εφαρμογές όπως οι Netflix, Spotify και Uber είναι διαθέσιμες μέσω του εργαλείου MoreApps. ο χρήστης ακολουθεί τις οδηγίες για την εγκατάσταση και προχωράει με βάση τα βήματα οδηγιών. Απλά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι επειδή ο χρήστης «κατεβάζει» το αποκαλούμενο APK, δεν γίνεται αυτόματο update εφαρμογών αλλά ο χρήστης θα πρέπει τακτικά να επιστρέφει για να δει αν έχει βγει νέο APK με το update της εφαρμογής, προκειμένου να το εγκαταστήσει

Σε περίπτωση που το κατέβασμα ή η εγκατάσταση των εφαρμογών δεν είναι δυνατή, οι χρήστες οδηγούνται στις web εκδόσεις των εφαρμογών/ υπηρεσιών. Σε αυτό το σενάριο, δεν χρειάζεται να «κατεβάσετε» κάποιο αρχείο αλλά μπορείτε απλά να μεταβείτε στην έκδοση για smartphones (responsive) του site της εκάστοτε πλατφόρμας ή εφαρμογής. Στην πρώτη περίπτωση. Μία υποσημείωση όμως: ακριβώς επειδή ο χρήστης κατεβάζει το APK δεν γίνεται.

Πέραν του MoreApps, υπάρχουν και άλλες λύσεις για τους κατόχους των smartphones με HMS (Huawei Mobile Services). Όπως είναι, για παράδειγμα, η χρήση του Amazon AppStore, το οποίο δίνει και τη δυνατότητα για απευθείας «κατέβασμα» εφαρμογών από τον browser του smartphone. Οπότε απλά, μπαίνετε στο Amazon Appstore από το Huawei smartphone σας, «κατεβάζετε» την εφαρμογή και έχετε μέσα σχεδόν το σύνολο των εφαρμογών του Google Play Store. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα APKpure ή Aptoide, δύο εξαιρετικά app stores που δίνουν τη δυνατότητα για αναβαθμίσεις.