ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με αυτά τα smartphones θα γίνεις… φωτογράφος!

Με αυτά τα smartphones θα γίνεις… φωτογράφος!

Οι φωτογραφικές μηχανές έχουν περάσει στο παρελθόν και εδώ που τα λέμε όχι κι άδικα.

Οι φωτογραφικές μηχανές έχουν περάσει στο παρελθόν και εδώ που τα λέμε όχι κι άδικα. Τα smartphones, βλέπεις, έχουν σημειώσει τέτοια εξέλιξη ως προς τις επιδόσεις τους σε φωτογραφία και βίντεο τα τελευταία χρόνια που καλύπτουν και με το παραπάνω τις καθημερινές ανάγκες ακόμα και των πλέον απαιτητικών. Κινούμενα θέματα, λήψεις στο σκοτάδι, ζωηρά χρώματα, 4K βίντεο, super slow motion, selfies γεμάτες ενέργεια και όλα αυτά με το πάτημα απλώς ενός πλήκτρου αφού η AI φροντίζει για όλα τα υπόλοιπα σε χρόνο μηδέν. Τι θα ‘λεγες να ρίχναμε μια ματιά στις καλύτερες «φωτογραφικές» συσκευές της αγοράς;

Samsung Galaxy S20 FE (12+12+8 MP)

Ό,τι φωτογραφία κι αν θελήσεις να τραβήξεις, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες που επικρατούν, το Samsung Galaxy S20 FE θα σου χαρίσει την τέλεια φωτογραφία. Διαθέτει κύρια κάμερα 12 MP με Dual Pixel AF, διάφραγμα f/1,8 και σύστημα OIS, χαρακτηριστικά που προσφέρουν τα πάντα: σταθερές λήψεις, ζωηρά χρώματα, κρυστάλλινη εικόνα, ταχύτητα στη λειτουργία. Πέραν αυτής, υπάρχουν μία υπερευρυγώνια επίσης 12 MP που θα αιχμαλωτίσει κάθε είδους τοπίο σε όλο του το μεγαλείο, τη στιγμή που ο τηλεφακός με σταθεροποίηση εικόνας OIS θα φέρει το θέμα σου έως και τρεις φορές πιο κοντά. Όλα αυτά χρησιμοποιώντας την οθόνη Super AMOLED 2X 6,5 ιντσών ως viewfinder.

Samsung Galaxy A52s (64+12+5+5 MP)

Μία mid-range συσκευή με επιδόσεις που παραπέμπουν σε flagship, το Galaxy A52s θα μετατρέψει κάθε καθημερινή σου στιγμή σε μια ξεχωριστή ανάμνηση που θα θυμάσαι για πάντα. Η Samsung, βλέπεις, το έχει εξοπλίσει με σύστημα τετραπλής κάμερας έτσι ώστε να απαθανατίσεις με κορυφαία ποιότητα οτιδήποτε σου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Η κύρια κάμερα των 64 MP (f/1,8, OIS) εγγυάται πεντακάθαρες λήψεις, τη στιγμή που η υπερευρυγώνια (f/2,2) θα σου προσφέρει εξαιρετικά ευρεία γωνία θέασης. Η συσκευή, τέλος, έρχεται με λειτουργίες Single Take και Night Mode για κρυστάλλινη εικόνα ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν είναι οι πλέον ευνοϊκές.

Apple iPhone 13 Pro (12+12+12 MP + αισθητήρας LiDAR)

Κάθε νέα γενιά iPhone φέρνει σημαντικές καινοτομίες σχεδόν σε κάθε κατηγορία συμπεριλαμβανομένης της κάμερας και το iPhone 13 Pro δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το σύστημα καμερών της συσκευής χαρίζει λήψεις εκπληκτικής πιστότητας και καθαρότητας, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η λειτουργία macro είναι καλύτερη από ποτέ με τη νέα υπερευρυγώνια κάμερα της συσκευής να μπορεί να εστιάσει ακόμα και σε απόσταση μόλις 2 εκατ. ενώ προσφέρεται και δυνατότητα για macro βίντεο. Ο αισθητήρας LiDAR δίνει άλλη αίσθηση στις νυχτερινές λήψεις με την κύρια κάμερα να αιχμαλωτίζει 2,2 φορές περισσότερο φως. Πρόσθεσε και το 3x οπτικό zoom στον τηλεφακό και έκλεισες!

Xiaomi 11T (108+8+5 MP)

Βγάλε τον φωτογράφο -ή τον σκηνοθέτη- που κρύβεις μέσα σου με το Xiaomi 11T. Μία άρτια εξοπλισμένη πρόταση, το 11T διαθέτει ευρυγώνια κάμερα 108 MP, υπερευρυγώνια 8 MP και φακό telemacro 5 MP. Η συσκευή θα σου χαρίσει φωτογραφίες με αξιοζήλευτη ευκρίνεια ακόμα και στο σκοτάδι ή τη νύχτα, τη στιγμή που ο φακός telemacro θα σου δώσει τη δυνατότητα να φτάσεις όσο κοντά στο θέμα σου επιθυμείς. Την ίδια στιγμή, η AI Camera θα σου προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό εντυπωσιακών εφέ προκειμένου να φτιάξεις τα δικά σου αριστουργήματα μικρού μήκους με ένα σου άγγιγμα.

Realme GT (64+8+2 MP)

Το Realme GT είναι μια πρόταση με επιδόσεις υψηλών προδιαγραφών στον τομέα της φωτογραφίας και του βίντεο, απόρροια του συστήματος τριών καμερών με το οποίο είναι εξοπλισμένο. Η κύρια κάμερα έρχεται με αισθητήρα IMX682 της Sony στα 64 MP, έξι οπτικά

στοιχεία και διάφραγμα f/1,8 αποδίδοντας άψογα ακόμα και υπό περιορισμένο φωτισμό. Η υπερευρυγώνια κάμερα των 8 MP προσφέρει οπτικό πεδίο 119ο με διάφραγμα f/2,3 για να αιχμαλωτίσεις την ομορφιά κάθε τοπίου -αλλά και ομαδικές φωτογραφίες χωρίς κανείς να μείνει παραπονεμένος και… εκτός κάδρου. Όσο για την κάμερα macro των 2 MP, θα σου δώσει την ευκαιρία να φωτογραφίσεις το θέμα σου από απόσταση μόλις 4 εκατ.!

Samsung Galaxy S21 Plus (64+12+12 MP)

Με το Galaxy S21 Plus, η Samsung προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήσης που είχες ποτέ σε Android συσκευή και το παραπάνω περιλαμβάνει και τη φωτογραφία και το βίντεο. Η τριπλή κάμερα της συσκευής καλύπτει κάθε ανάγκη. Η ευρυγώνια και η υπερευρυγώνια των 12 MP έκαστη συμπληρώνουν ιδανικά η μία την άλλη: η πρώτη διαθέτει Dual Pixel AF και OIS για άριστη αυτόματη εστίαση στη στιγμή και εξαιρετικά φωτεινές φωτογραφίες, ενώ η δεύτερη έρχεται με Super Steady Video και σπουδαίο οπτικό πεδίο. Την τριάδα ολοκληρώνει η κάμερα τηλεφακού των 64 MP (f/2,0) με PDAF, OIS και 3x zoom για να μη σου ξεφεύγει τίποτα! Η λειτουργία 8K Video Snap θα σου χαρίσει ενσταντανέ 33 MP μέσα από τα βίντεό σου για μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία.

Xiaomi Mi 11i (108+8+5 MP)

Ένα all-around, πανίσχυρο smartphone από την Xiaomi, το Mi 11i τα καταφέρνει περίφημα και στη φωτογραφία. Η κύρια κάμερά του είναι ανάλυσης 108 MP και πλαισιώνεται από άλλους δύο φακούς: έναν υπερευρυγώνιο 8 MP και έναν τηλεφακό 5 MP. Πέραν του hardware όμως, η Xiaomi έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και όσον αφορά στο software. Το σύστημα One-Click AI Cinema θα σου δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις άκοπα τα δικά σου αριστουργήματα μέσα από έξυπνα εφέ όπως Magic Zoom, Time Freeze, Slow Shutter κ.α. Η δε διάταξη τριών μικροφώνων θα αιχμαλωτίσει τέλειο ήχο, αυξάνοντας μάλιστα την έντασή του όσο εσύ zoomάρεις στην εικόνα!

Poco F3 (48+8+5 MP)

Με όπλο την άριστη σχέση τιμής/απόδοσης που επιτυγχάνει, το Poco F3 έρχεται με τριπλή κάμερα επιπέδου ναυαρχίδας. Τα 48 MP της κύριας κάμεράς του αρκούν για να σου προσφέρουν λεπτομερείς λήψεις. Ο αισθητήρας f/1,79, 1/2 ίντσας, στα 1,6 μm και με τεχνολογία 4-in-1 Large Pixel χαρίζει κορυφαίες εικόνες, με την υπερευρυγώνια κάμερα 8 MP να είναι ιδανική για τοπία και αξιοθέατα με οπτικό πεδίο 119ο. Η δημιουργικότητα δεν έχει ωράριο και το Poco F3 με τη λειτουργία Νύχτα 2.0 προσφέρει υπέροχες λήψεις ακόμα και στο σκοτάδι. Τα τρία μικρόφωνα, τέλος, αιχμαλωτίζουν surround ήχο για 360 εμπειρίες!

Apple iPhone 13 Pro Max (12+12+12 MP + αισθητήρας LiDAR)

Το iPhone 13 Pro Max είναι το καλύτερο iPhone που κυκλοφόρησε ποτέ και η κάμερά του επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Η Apple έχει αναβαθμίσει hardware και software: το πρώτο αιχμαλωτίζει πλέον περισσότερο φως και λεπτομέρειες, ενώ το δεύτερο ανοίγει διάπλατα νέους δρόμους ως προς τις κινηματογραφικές τεχνικές που μπορείς να εκμεταλλευτείς. Απόλαυσε τέλειο macro και εξαιρετικές νυχτερινές λήψεις και φτάσε ακόμα πιο κοντά στο θέμα σου με τον προηγμένο τηλεφακό (3x οπτικό zoom, 77 χιλ. εστιακό μήκος). Τράβα βίντεο σαν επαγγελματίας με υποστήριξη Dolby Vision HDR και προσάρμοσε το βάθος πεδίου σε δεύτερη φάση κατά την επεξεργασία για ακόμα πιο κινηματογραφικό αποτέλεσμα.

Huawei nova 9 (50+8+2+2 MP)

Το ολοκαίνουριο Huawei nova 9 έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα της φωτογραφίας. Η κάμερα Ultra Vision των 50 MP διαθέτει μεγάλο αισθητήρα και φίλτρο χρώματος RYYB (αιχμαλωτίζει 40% περισσότερο φως σε σχέση με ένα τυπικό φίλτρο RGGB) ενώ πλαισιώνεται από τη Huawei XD Fusion Engine που φροντίζει για την επεξεργασία μεγάλου όγκου πληροφοριών σε χρόνο μηδέν. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά καθαρές και διαυγείς φωτογραφίες ακόμα κι όταν η λήψη τους γίνεται τη νύχτα. Την ίδια στιγμή η ΑΙ μετατρέπεται στον αποτελεσματικότερο σύμμαχό σου, ανιχνεύοντας κάθε κίνηση και προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις πριν πατήσεις το κουμπί!