ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Ένα σφάλμα λογισμικού και συγκεκριμένες εφαρμογές προκαλούν υπερθέρμανση του iPhone15

Apple: Ένα σφάλμα λογισμικού και συγκεκριμένες εφαρμογές προκαλούν υπερθέρμανση του iPhone15
(Photo by Costfoto/NurPhoto via Getty Images)

Η Apple ανέφερε ότι ετοιμάζει μια ενημέρωση του συστήματος iOS17 για να αποτρέψει την υπερθέρμανση του iPhone 15

Η Apple εντόπισε τις αιτίες ενός προβλήματος υπερθέρμανσης με την τελευταία της σειρά iPhone, συμπεριλαμβανομένου ενός σφάλματος λογισμικού και της χρήσης ορισμένων εφαρμογών.

O τεχνολογικός κολοσσός - σύμφωνα με τον Guardian - είπε ότι θα εκδώσει μια νέα ενημέρωση λογισμικού για να διορθώσει το σφάλμα στο iOS 17 και συνεργάζεται με προγραμματιστές των οποίων οι εφαρμογές υπερφορτώνουν τα ακουστικά των συσκευών.

Η Apple ανέλαβε δράση αφού οι χρήστες των προϊόντων iPhone Pro και iPhone Pro Max παραπονέθηκαν ότι τα smartphone τους ζεσταίνονται πολύ κατά τη χρήση, φτάνοντας σε θερμοκρασίες άνω των 43 βαθμών Κελσίου σε ορισμένες περιπτώσεις.

«Έχουμε εντοπίσει ορισμένες συνθήκες που μπορεί να κάνουν το iPhone να υπερθερμαίνεται», ανέφερε η Apple σε δήλωσή της.

Η εταιρεία είπε το Σάββατο ότι εργαζόταν σε μια ενημέρωση του συστήματος iOS17 που τροφοδοτεί τη σειρά iPhone 15 για να αποτρέψει το να ζεσταθούν οι συσκευές και ότι εργαζόταν με εφαρμογές που εκτελούνταν με τρόπους που «προκαλούσαν υπερφόρτωση του συστήματος».

Η Apple πρόσθεσε ότι μπορεί επίσης να υπάρχουν προβλήματα κατά την αρχική χρήση του τηλεφώνου. «Η συσκευή μπορεί να θερμαίνεται κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη ρύθμιση ή την επαναφορά της συσκευής λόγω της αυξημένης δραστηριότητας στο παρασκήνιο», δήλωσε η εταιρεία.

Το Instagram, που ανήκει στο Meta του Mark Zuckerberg, τροποποίησε την εφαρμογή του την περασμένη εβδομάδα για να αποτρέψει τη θέρμανση της συσκευής στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα iPhone.

Η Uber και άλλες εφαρμογές, όπως το βιντεοπαιχνίδι Asphalt 9, βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία παρουσίασης των ενημερώσεών τους, δήλωσε η Apple ενώ δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εκδοθεί η δική της επιδιόρθωση λογισμικού, αλλά είπε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα ασφάλειας με το iPhone 15, ούτε αυτή η δυσλειτουργία θα επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη απόδοση του τηλεφώνου.

Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί αρχικά υπέθεταν ότι το iPhone 15 Pro, που τροφοδοτείται από ένα ισχυρό νέο τσιπ που κατασκευάζεται στην Ταϊβάν, υπερθερμαίνεται επειδή το κάλυμμά του από τιτάνιο μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στη διάχυση της θερμότητας από το περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί του.

Ωστόσο, η Apple ξεκαθάρισε στη δήλωσή της ότι τα ζητήματα θέρμανσης δεν σχετίζονται με τη θήκη τιτανίου ούτε με το καλώδιο φόρτισης Lightning σε μια θύρα USB-C που της επέτρεψε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της ΕΕ.