ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Για πραγματικά «σφαιρικές» φωτογραφίες…

Για πραγματικά «σφαιρικές» φωτογραφίες…
«Μάτια» στον ουρανό και τη γη έχει η καινοτόμα φωτογραφική μηχανή, που κατασκεύασαν πέντε υποψήφιοι διδάκτορες στο Βερολίνο.

Πρόκειται για μια στρογγυλή φωτογραφική μηχανή, την οποία πετάς στον αέρα για να βγάλει φωτογραφίες.

Εφοδιασμένη με 36 φακούς που καλύπτουν την επιφάνεια της σφαίρας, έχει τη δυνατότητα να συλλαμβάνει στιγμιότυπα πραγματικά σε 360º.

Ο χρήστης απλά πετά τη φωτογραφική μηχανή στον αέρα. Οι λήψεις ξεκινούν τη στιγμή που η μηχανή φτάνει στο μέγιστο ύψος της ρίψης.

«Αυτές οι πολύ ευρυγώνιες εικόνες είναι πιο κοντά στο ανθρώπινο οπτικό πεδίο, σε σύγκριση με εκείνες των συμβατικών φωτογραφικών μηχανών», αναφέρει η ιστοσελίδα του project.

Όταν ο χρήστης, στη συνέχεια, περάσει τις φωτογραφίες σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα μπορεί να ζουμάρει σε όποιο τμήμα της εικόνας θέλει και να ανακαλύψει τι γινόταν μακριά, πίσω από την πλάτη του, τη στιγμή της λήψης.

Η φωτογραφική μηχανή-μπάλα μοιάζει πιο πολύ με παιχνίδι, εντύπωση που ενισχύει το πράσινο χρώμα της.

ball-camera2

Προς το παρόν δεν υπάρχει στο εμπόριο, καθώς οι πέντε δημιουργοί (Jonas Pfeil, Kristian Hildebrand, Carsten Gremzow, Bernd Bickel και Marc Alexa) προσπαθούν να βρουν χρηματοδότη για να βγει η ανακάλυψή τους στην παραγωγή.

Βέβαια, αυτό που δεν μας είπαν είναι πόσες πτώσεις αντέχει η κατά τα άλλα πρωτότυπη φωτογραφική μηχανή…