ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα iPhone του 2020 θα διαθέτουν laser-assisted κάμερες 3D

Τα iPhone του 2020 θα διαθέτουν laser-assisted κάμερες 3D
Εντυπωσιακό!

H Apple αναπτύσσει το δικό της σύστημα κάμερας 3D που θα χρησιμοποιεί έναν σαρωτή λέϊζερ για τη συλλογή πληροφοριών που σχετίζονται με το βάθος, αλλά σε αρκετά μεγαλύτερες αποστάσεις από το σύστημα «infrared dot projection» που χρησιμοποιείται στο Face ID των σημερινών συσκευών iPhone.

Σύμφωνα το Bloomberg, το νέο hardware με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας θα καταστήσει δυνατή τη μέτρηση διαστάσεων με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια.

Παράλληλα αναμένεται να βοηθήσει και στη λήψη φωτογραφιών με ενεργοποιημένη τη λειτουργία «πορτραίτου», που σήμερα βασίζεται στο λογισμικό για την ανίχνευση αντικειμένων που βρίσκονται στο προσκήνιο.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ιαπωνική Sony για να δοκιμάσει αισθητήρες.

Αν οι παραπάνω πληροφορίες βγουν αληθινές, τότε ενδεχομένως να δούμε τις πρώτες laser-assisted συσκευές iPhone από το 2020.

Η εταιρεία επιθυμούσε το hardware upgrade να είναι έτοιμο το 2019 για τα επερχόμενα μοντέλα iPhone ωστόσο για άγνωστους λόγους καθυστέρησε την ανάπτυξη του.

Φέτος, όσοι αναβαθμίσουν τη συσκευή τους με το νέο iPhone που είναι στα σκαριά, θα πρέπει να «συμβιβαστούν» με άλλου τύπου αναβαθμίσεις (π.χ την ύπαρξη τριπλής κύριας κάμερας).

Εκτός από την τριπλή κύρια κάμερα, το Bloomberg ισχυρίζεται ότι οι συσκευές που θα κυκλοφορήσουν το Φθινόπωρο του 2019, θα διαθέτουν μεταξύ άλλων, βελτιωμένο σύστημα Face ID αλλά και υποδοχή USB-C στην θέση της Lightning.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις