ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέντε λάθη που κάνετε όταν αγοράζετε καινούριο κινητό

Πέντε λάθη που κάνετε όταν αγοράζετε καινούριο κινητό
Τα πέντε σημαντικότερα, τα οποία θα πρέπει να αποφεύγετε.
Pixabay

Οι περισσότεροι σήμερα, επιθυμούν να ακολουθούν την τεχνολογία και «ανανεώνουν» συχνά πυκνά το κινητό τους τηλέφωνο.

Παρόλα αυτά, οι καταναλωτές φαίνεται πως κάθε φορά, κάνουν τα ίδια λάθη.

Παρακάτω αναφέρονται τα πέντε σημαντικότερα, τα οποία θα πρέπει να αποφεύγετε.

Νέες εκδόσεις

Οι περισσότεροι που ασχολούνται με την τεχνολογία, γνωρίζουν πως τα μοντέλα των κινητών βγάζουν συχνά νέες εκδόσεις.

Οπότε, πριν προχωρήσετε σε μία αγορά, μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο για το πότε αναμένεται το νέο μοντέλο και ύστερα να αποφασίσετε εάν θέλετε το παλιό ή το καινούριο.

Συμβατότητα

Ένα συχνό λάθος, που ίσως πολλοί να μην το αντιλαμβάνονται καν, είναι πως δεν ελέγχεται η συμβατότητα της συσκευής που θέλει κάποιος με τις υπόλοιπες στο σπίτι του.

Ελέγχοντας τη συμβατότητα, για παράδειγμα φωνητικών συσκευών και κινητού τηλεφώνου, θα γλιτώσετε παραπάνω χρήματα που θα δίνατε για να αγοράσετε άλλες συμβατές συσκευές με το νέο σας smartphone.

Έρευνα

Ακόμη και σήμερα, στην εποχή του internet, υπάρχουν αμέτρητοι καταναλωτές που απλά διασχίζουν την πόρτα ενός καταστήματος και παίρνουν το κινητό που θέλουν.

Τα προϊόντα που διαθέτει ένα μαγαζί, δεν ανταποκρίνονται πάντα στις ανάγκες μας. Καλό είναι να προηγηθεί μία διαδικτυακή έρευνα και μετά η αναζήτηση του προϊόντος σε διάφορα καταστήματα, στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Δεν πληρώνουμε αρκετά

Υπάρχουν περιπτώσεις αγορών που το φθηνό εν τέλει βγαίνει πιο ακριβό, αλλά και το αντίθετο.

Αν για παράδειγμα, επιλέξετε ένα παλιότερο μοντέλο επειδή είναι φθηνότερο, ενδέχεται να μην έχει προηγμένα χαρακτηριστικά και γρήγορα να γίνει αργό εάν κατεβάσετε αρκετές εφαρμογές.

Δεν ελέγχονται όλες οι παράμετροι

Μερικές φορές, βρίσκουμε ένα καλό κινητό, 100 ευρώ φθηνότερα, για παράδειγμα.

Η πρώτη εντύπωση είναι πως είμαστε τυχεροί και πετύχαμε προσφορά. Το πιθανότερο όμως είναι να αγοράσαμε μια συσκευή χωρίς εγγύηση για παράδειγμα, και να κινδυνεύουμε να πληρώσουμε πολλά χρήματα σε περίπτωση ατυχήματος.

Πριν την αγορά λοιπόν, ελέγχουμε την εγγύηση, τι περιλαμβάνει η συσκευή μας, πόσο κοστίζει η μεταφορά της και άλλους παραμέτρους που ίσως αυξήσουν δυνητικά το κόστος της.

Σχετικές ειδήσεις