ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα φτιαχτούν από ανακυκλωμένα gadgets!

Τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα φτιαχτούν από ανακυκλωμένα gadgets!
Χρυσο από... iPhone θα φορέσουν οι νικητές στο λαιμό τους.

Επανασταστικά και eco friendly!

Ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο έχει η Ιαπωνία, καθώς οι διοργανωτές των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 ξεκίνησαν να συλλέγουν παλιά smartphones, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, φορητούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, μερικά χρόνια νωρίτερα, για να τα μετατρέψουν σε ...μετάλλια.

Όχι όλα τα μέρη τους φυσικά, αλλά μόνο τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτών των gadgets. Προφανώς δεν είναι εύκολη αποστολή, αλλά, καθώς έχουμε ακόμη αρκετούς μήνες έως την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, υπάρχει χρόνος για να γίνει πραγματικότητα αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο.

Ένα τυπικό iPhone περιλαμβάνει 0,034 γραμμάρια χρυσό και 0,34 γραμμάρια ασήμι, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να συγκεντρώσουν επαρκείς ποσότητες από χρυσό, ασήμι και μπρούντζο, για τα μετάλλια των Αγώνων.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση πάνω στο κομμάτι της ανακύκλωσης, ενισχύοντας τις προσπάθειες τους για την καταπολέμηση του παγκόσμιου προβλήματος των ηλεκτρονικών αποβλήτων μέσω διαφόρων προγραμμάτων ανακύκλωσης και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Σχετικές ειδήσεις