ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Τρεις νεκροί από το φονικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου

Τέξας: Τρεις νεκροί από το φονικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου
screenshot

Σύμφωνα με τις αρχές, έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τυχόν εγκλωβισμένων στο Matador του Τέξας, μετά το φονικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου

Το σφοδρό χτύπημα ενός τεράστιου ανεμοστρόβιλου δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης μιας μικρή πολή 600 κατοίκων, 300 χλμ βορειοδυτικά του Τέξας, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε περίπου δώδεκα μεγάλα κτίρια.

Σύμφωνα με τις αρχές, έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τυχόν εγκλωβισμένων στο Matador του Τέξας.

Ο δήμαρχος της πολής επιβεβαίωσε τους θανάτους, ενώ η ηλεκτροδότηση έχι διακοπεί σε μεγάλο μέρος.

Ένα σύστημα καταιγίδας κινούνταν στην περιοχή το βράδυ της Τετάρτης, γεγονός που ώθησε τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδώσει προειδοποιήσεις για πιθανή χαλαζόπτωση και ανεμοστρόβιλους σε περιοχές του βόρειου Τέξας.

Η καταιγίδα της Τετάρτης έφτασε σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε μια άλλη μικρή πόλη του Τέξας, το Perryton, όπου επίσης τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλές δεκάδες τρέιλερ και τροχόσπιτα διαλύθηκαν.

Αυτός ο ανεμοστρόβιλος ήταν μέρος μιας σειράς μανιασμένων καταιγίδων που κινήθηκαν στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα.

Η καταιγίδα στο Matador έφτασε παράλληλα με ένα έντονο κύμα καύσωνα που κάλυπτε μεγάλο μέρος του Τέξας και της Οκλαχόμα.