TRAVEL

H «Βενετία των Άλπεων» - Το παραμυθένιο μέρος που πρέπει να επισκεφτείς

H «Βενετία των Άλπεων» - Το παραμυθένιο μέρος που πρέπει να επισκεφτείς

Τα παστέλ χρώματα στις προσόψεις των σπιτιών, τα μικρά λιθόστρωτα στενά μονοπάτια και τα κρυστάλλινα νερά δίνουν στη μικρή αλλά γοητευτική Ανεσί μια όψη βγαλμένη από τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η γαλλική Ανεσί δεσπόζει μεταξύ Γενεύης και Chambery στην ανατολική Γαλλία, με την ιστορία της να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους πρίγκιπες της Σαβοΐας.

Το παραμυθένιο σκηνικό της προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες, που εντυπωσιάζονται από την «Βενετία των Άλπεων», όπως είναι το προσωνύμιο της, χάρη στα αμέτρητα κανάλια της.

Η μεσαιωνική πόλη είναι χτισμένη γύρω από το παλιό κάστρο του Λόρδου Annecy, το οποίο εξακολουθεί να δεσπόζει στο κέντρο της... μοιάζει να επιπλέει.

Αμέτρητα εστιατόρια και παραδοσιακά καφέ απλώνονται κατά μήκος των καναλιών, από τα οποία μπορείς να απολαύσεις των παστέλ κτηρίων και τη λίμνη.

Ένας από τους λόγους που το Ανεσί αποτελεί έναν παράδεισο για τους επισκέπτες της, είναι ότι το καλοκαίρι ο ήλιος δύει μετά τις 21:30... ακόμα όμως και όταν πέφτει το σκοτάδι... η ομορφιά της πόλης δεν μπορεί να «κουκουλωθεί» από τον μαύρο μανδύα.