TRAVEL

Τα νησιά που πρέπει να επισκεφτείς πριν φύγει ο Ιούλιος

Τα νησιά που πρέπει να επισκεφτείς πριν φύγει ο Ιούλιος

Απέραντο γαλάζιο και «χρυσές» αμμουδιές για όλα τα γούστα.

Βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου και η ζέστη έχει έρθει για τα καλά. Πριν πάρεις όλη σου την άδεια όμως τον Αύγουστο, υπάρχουν κάποιοι... θησαυροί που για να τους ευχαριστηθείς, πρέπει να τους δεις άλλη εποχή.

Κουφονήσια

Όσοι τα έχουν επισκεφτεί μιλούν για έναν επίγειο παράδεισο. Είναι το σύμπλεγμα των δύο νησιών που ξεχνάς το ρολόι σου και χάνεσαι στο πράσινο των νερών και το λευκό των σπιτιών. Το Κάτω Κουφονήσι με έκταση 3,9 τ.χλμ, βρίσκεται νότια του Άνω Κουφονησίου και είναι σχεδόν ακατοίκητο. Καραβάκι περνάει καθημερινά από το πολιτισμένο Πάνω Κουφονήσι και σε αφήνει στο απόλυτο τίποτα της φύσης.

Δονούσα

Συνεχίζουμε κυκλαδίτικα. Το πειρατικό ορμητήριο του Μεσαίωνα, είναι το καταλληλότερο μέρος για να περιηγηθείς στις ομορφιές της φύσης, να "λιαστείς" στις χρυσές αμμώδεις παραλίες, να ξεχάσεις το χρόνο. Η Δονούσα δεν χρειάζεται αυτοκίνητο, γιατί το τοπικό λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια που καλύπτουν τη μεγαλύτερη έκταση του νησιού, καθημερινά.

Γαύδος

Το μέρος- φυλακή του πολυμήχανου Οδυσσέα (αφού ταυτίζεται με την Ωγυγία, όπου η Καλυψώ τον κρατούσε αιχμάλωτο) είναι ο καλά κρυμμένος παράδεισος της Ευρώπης.

Είναι ο τόπος που νομίζεις ότι μπορεί να πιάσεις τα αστέρια στον πεντακάθαρο ουρανό και από τα Σφακιά απέχει 3 ώρες.

Ικαρία

Κάποτε ήταν τόπος εξορίας. Σήμερα είναι τόπος χαράς. Πανηγύρια (σαν αυτά δεν έχεις ζήσει άλλα), φιλόξενοι ντόπιοι, άγρια ομορφιά. Εκεί που το κύριο μεταφορικό μέσο είναι το οτοστόπ και που ο χρόνος δεν έχει καμία απολύτως αξία.

Αν βρεθείς μια φορά επιστρέφεις. Για το γλέντι των πανηγυριών, για το μπισκοτόγλυκο, για τη Μεσακτή, για τα μπαράκια του Χριστού στις Ράχες, για το ποτάμι του Να.

Eλαφόνησος

Βρίσκεται κάτω από την Πελοπόννησο και όσοι έχουν πάει μιλούν για τον εξωτικό Σίμο σαν να βρέθηκαν στις Μαλδίβες. Η διπλή παραλία σε κάνει να νιώθεις ναυαγός, ανοίγεις τα μάτια σου στη θάλασσα και τα μάτια δεν τσούζουν, περπατάς στη χρυσαφένια αμμουδιά, τρως από την καντίνα του camping και αράζεις στη σκηνή σου ολημερίς.

Το νησί δεν έχει πολλά να εξερευνήσεις, αλλά η γύρω περιοχή (μια βολτίτσα στην υπέροχη Μονεμβασια επιβάλλεται) μπορεί να μετατρέψει το ταξίδι σου σε εξαιρετικό trip.