TRAVEL

Ισλανδία: 10 φωτογραφίες και 10 λόγοι που έγινε «της μόδας»

Ισλανδία: 10 φωτογραφίες και 10 λόγοι που έγινε «της μόδας»

Η Ισλανδία, μια από τις πιο παράξενες χώρες του κόσμου, έχει γίνει τελευταία πολύ «της μόδας»

Είναι βέβαιο πως όλοι μας έχουμε φίλους και γνωστούς που αν δεν έχουν πάει ήδη, τότε εύχονται να ταξιδέψουν σύντομα σε αυτή τη νησιωτική χώρα που βρίσκεται πολύ κοντά στον Αρκτικό Κύκλο και μοιάζει σαν να είναι «στη μέση» του Ατλαντικού Ωκεανού.

Ανήκει φυσικά στην Ευρώπη, βρίσκεται πιο κοντά στη Γροιλανδία και είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που δεν διαθέτει ένοπλες δυνάμεις.

Ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται σε 368.590 κάτοικους και πρωτεύουσά της είναι το Ρέικιαβικ.

Ας δούμε παρακάτω 10 φωτογραφίες της Ισλανδίας που θα μας κάνουν να καταλάβουμε καλύτερα τους λόγους για τους οποίους έγινε τόσο δημοφιλής προορισμός τελευταία.

1. To Ρέικιαβικ

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας είναι το Ρέικιαβικ και είναι η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της χώρας και έχει πληθυσμού 132.410 κατοίκους – κάτι λιγότερο από τους μισούς όλου του κράτους δηλαδή, ενώ ακόμα περίπου 100.000 κατοικούν στα περίχωρα. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι κατά την απογραφή του 2011, η Λάρισα, η 5η μεγαλύτερη ελληνική πόλη, αριθμούσε 144.651 κατοίκους.

2. To Βόρειο Σέλας

Το Σέλας, το εντυπωσιακό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που παρατηρείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και είναι ορατό κυρίως στους πόλους της Γης, είναι ορατό από αρκετές περιοχές της Ισλανδίας, ακριβώς επειδή βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Καθώς όμως οι πιθανότητες βροχής στη Ισλανδία είναι μεγάλες, οι νύχτες που εμφανίζεται το Βόρειο Σέλας στον ουρανό είναι λιγότερες και σπανιότερες.

3. H Μαύρη παραλία

Στη νότια ακτή της Ισλανδίας βρίσκεται αυτή η απόκοσμη παραλία με την ολόμαυρη άμμο. Τα απότομα βράχια, οι γκρεμοί, ο απέραντος Ατλαντικός Ωκεανός που απλώνεται μπροστά συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικής αγριότητας και ομορφιάς, που συγκινεί ακόμα και τους πιο φανατικούς λάτρεις των σμαραγδένιων νερών της Μεσογείου. Στα βράχια και τα σπήλαια της περιοχής γυρίστηκαν αρκετές σκηνές του Game of Thrones, που σαφώς έκαναν την Ισλανδία να μοιάζει δελεαστικός προορισμός στα μάτια μας.

4. Τα γαλήνια τοπία

Μπορεί όταν σκεφτόμαστε την Ισλανδία να μας έρχεται στο νου η «αγριάδα» των τοπίων του ευρωπαϊκού Βορρά – και πράγματι, μεγάλο μέρος της χώρας «συμφωνεί» με αυτόν τον χαρακτηρισμό – όμως στην Ισλανδία, ειδικά το καλοκαίρι που η φύση πρασινίζει μπορεί να αντικρίσουμε εικόνες βγαλμένες από παιδικά παραμύθια, όπως αυτή της φωτογραφίας.

5. Οι απίθανοι καταρράκτες

Η φύση έχει πραγματικά «προικίσει» αυτή τη γωνιά της Γης με απίστευτες ομορφιές, όπως αυτή που βλέπουμε στην εικόνα. Ένας καταρράκτης που σχηματίζεται στην είσοδο ενός σπηλαίου και σαν κουρτίνα «καλύπτει» το εσωτερικό του, ενώ μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή βοηθάει τους πάντες να το απολαύσουν με μεγάλη άνεση!

6. Το χωριό Βικ

Πίσω από τη Μαύρη παραλία στην Ισλανδία βρίσκεται ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Βικ και είναι γνωστό από τις φωτογραφίες με την εκκλησία του σε πρώτο πλάνο. Ένα πραγματικά γραφικό σκηνικό που όλοι θέλουν να απολαύσουν από κοντά!

7. Kirkjufell

Αυτός ο εντυπωσιακός γεωλογικός σχηματισμός στην Ισλανδία έχει ύψος 463 μέτρων, λέγεται Kirkjufell και βρίσκεται στη βόρεια ακτή της χώρας. Είναι το πιο πολυφωτογραφημένο βουνό της και επίσης το θυμόμαστε από το Game of Thrones, όπου ο Hound αντικρίζει όταν με τους Βόρειους πέρα από το Τείχος συλλαμβάνουν έναν white walker.

8. Η αρχιτεκτονική της

Το Ρέικιαβικ διαθέτει πανέμορφες συνοικίες με πολύχρωμα σπίτια που μοιάζουν φτιαγμένα από χαρτί. Παρόμοια είναι η εικόνα σε όλες τις πόλεις και τα χωριουδάκια της χώρας, τα περισσότερα από τα οποία μπορεί ο επισκέπτης να συναντήσει κάνοντας το Ring Road, μια διαδρομή σε όλη τη χώρα – διαφορετική από το Golden Circle που γίνεται ουσιαστικά γύρω από το Ρέικιαβικ και περιλαμβάνει ωστόσο μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας.

9. Βουτιά στη Blue Lagoon

Η Γαλάζια Λίμνη της Ισλανδίας δεν θυμίζει σε τίποτα τη γνωστή ταινία με τη Μπρουκ Σιλντς. Αντίθετα πρόκειται για μία λίμνη με ιαματικά, θερμά νερά, στα οποία μπορούν οι επισκέπτες να κολυμπήσουν, ακόμα και αν έξω οι θερμοκρασίες παραπέμπουν στο… καταχείμωνο!

10. Ο εντυπωσιακός θερμοπίδακας Strokkur

Οι γεωλογικές «εκπλήξεις» στην Ισλανδία δεν σταματούν ποτέ και αυτόν τον θερμοπίδακα μπορούν οι επισκέπτες να τον δουν στο γεωλογικό πάρκο Geysir. Το νερό ρέει περίπου στους 100 βαθμούς και ο Strokkur πετάγεται ψηλά ανά περίπου τρία λεπτά!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.