Άμπου Ντάμπι: Μία πολλά υποσχόμενη ταξιδιωτική εμπειρία
TRAVEL

Άμπου Ντάμπι: Μία πολλά υποσχόμενη ταξιδιωτική εμπειρία

Οι πολυτελείς διακοπές στο Άμπου Ντάμπι δεν είναι μια προφανής τουριστική επιλογή, καθώς η χώρα δεν αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε έναν οικοδομικό «οργασμό» άνευ προηγουμένου.

Η εντύπωση που σου αφήνει με μια πρώτη ματιά, διαφέρει από τα ατμοσφαιρικά σοκάκια και την γενικότερη εικόνα που δημιουργείται στον ταξιδιώτη εκ των υστέρων. Η συνήθως λαμπερή, σύγχρονη πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προβάλλει ένα συναρπαστικό συνδυασμό παράδοσης και εξέλιξης.

Εμπορικά κέντρα, πάρκα, παραλίες, γκαλερί τέχνης, μνημεία και κορυφαία αξιοθέατα, είναι μόνο μερικές από τις εξορμήσεις σας στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία απλώνεται κατά μήκος του Περσικού Κόλπου και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, που θέλουν να αντικρίσουν από κοντά αυτή την ιδιαίτερη και ιδιόμορφη εικόνα μιας πόλης που συνδυάζει πραγματικά τα πάντα.

Καλό είναι να θυμάστε πως τα ταξί είναι ένα ασφαλές μέσο για να ανακαλύψετε τα διάφορα αξιοθέατα, όπως το πάρκο Corniche, το Qasr Al-Hosn, το παλαιότερο πέτρινο κτήριο της πόλης, το χωριό της πολιτιστικής κληρονομιάς και το κέντρο γυναικείας χειροτεχνίας.

Η μαγική έρημος του Άμπου Ντάμπι

Η έρημος είναι ένα από τα μεγάλα «ατού» της πόλης. Παρόλο που κάποιοι μπορεί να πιστέψουν ότι είναι βαρετή και μονότονη, δε θα απογοητευτούν όταν βιώσουν μερικές από τις μοναδικές της περιπέτειες, που αξίζει να ζήσετε εάν βρεθείτε σε ένα τέτοιο μέρος. Το Άμπου Ντάμπι διαθέτει υπέροχα τοπία, μοναδικά χρώματα και εκτυφλωτική λιακάδα που κάνει το σαφάρι στην έρημο μια ανεπανάληπτη εμπειρία, που σίγουρα θα σας συντροφεύει για πολλά χρόνια της ζωής σας.

Ο πλούσιος πολιτισμός του Άμπου Ντάμπι

Το Άμπου Ντάμπι διαθέτει μια πλούσια και χαρισματική κουλτούρα που συντηρείται πολύ καλά, αντικατοπτρίζοντας τον σύγχρονο κόσμο. Με την πολυπολιτισμική της φύση και τις διάφορες εθνικότητες που φιλοξενεί, η πόλη προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για να ζήσει κανείς αξέχαστες εμπειρίες και να γνωρίσει πολύ διαφορετικούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Αυτά είναι τα 4 must-see αξιοθέατα στην αραβική χώρα:

  1. Sheikh Zayed Grand Mosque
  2. Abu Dhabi Louvre
  3. Warner Bros World Abu Dhabi
  4. Ferrari World Abu Dhabi

Το φαγητό στο Άμπου Ντάμπι

Σίγουρα σε κάθε μέρος που πηγαίνει κανείς, είναι σημαντική η γαστρονομία του. Το Άμπου Ντάμπι διαθέτει μια κουζίνα με τεράστια ποικιλία διαφορετικών πιάτων με έντονες ισλαμικές και μεσανατολικές επιρροές και αποτελεί αναμφίβολα ένα λόγο για να επιλέξετε την πόλη για το επόμενο ταξίδι σας. Στο Άμπου Ντάμπι μπορεί κανείς να δοκιμάσει από γεμιστή καμήλα μέχρι καπνιστό ρύζι και χούμους. Το μόνο σίγουρο είναι πως το φαγητό θα αποτελέσει αναμφίβολα μία ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία για τον καθένα.

Η χαρά του shopping therapy

Εάν το shopping αποτελεί ένα σημαντικό και αναπόσπαστο «κομμάτι» του ταξιδιού σας, τότε σίγουρα αυτό το μέρος είναι ιδανικό για εσάς. Στο Άμπου Ντάμπι θα έχετε την ευκαιρία να ψωνίζετε σε πολυτελείς χώρους γεμάτους άνεση και να απολαμβάνεται τα υπερσύγχρονα και πολυτελέστατα εμπορικά κέντρα, επιλέγοντας ανάμεσα σε μια τεράστια ποικιλία από είδη μακιγιάζ μέχρι ηλεκτρικές συσκευές και ρούχα.

Το Άμπου Ντάμπι αποτελεί έναν ταξιδιωτικό προορισμό, που είτε ταιριάζει είτε όχι στα δικά σας «μέτρα και σταθμά», σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη σας. Ακόμη και εάν ταξιδεύετε μόνοι, με φίλους, με την οικογένειά σας ή με τη δουλειά, έχει κάτι ξεχωριστό να «δώσει» στον καθένα. Δεν έχει σημασία αν είστε μεγαλύτερος σε ηλικία ή γονιός με μικρά παιδιά, γιατί αυτή η πόλη σίγουρα θα σας διασκεδάσει με κάθε πιθανό τρόπο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.