TRAVEL

Τριζόνια: Το ελληνικό νησί που ήθελε να αγοράσει ο Ωνάσης και δεν τα κατάφερε

Τα Τριζόνια Φωκίδας είχαν μπει στο στόχαστρο του Ωνάση, ο οποίος ήθελε να το αγοράσει. 
Τα Τριζόνια Φωκίδας.
travel-inspiration.gr

Τα Τριζόνια Φωκίδας είχαν μπει στο στόχαστρο του Ωνάση πριν αποκτήσει τον Σκορπιό.

Σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές της Φωκίδας, στον Κορινθιακό κόλπο, υπάρχει ένα νησάκι με την ονομασία Τριζόνια, το οποίο κατοικείται από 150 μόνιμους κάτοικους και είναι πραγματικά πανέμορφο.

Με έκταση που μετά βίας αγγίζει τα 2,5 τετραγωνικά χλμ, αποτελεί το μοναδικό κατοικήσιμο νησί του Κορινθιακού, το οποίο απέχει από τη Ναύπακτο 25 χιλιόμετρα και η απόστασή του από τον οικισμό Χάνια, που βρίσκεται ακριβώς απέναντί του, είναι μόλις 500 μέτρα.

Η πρόσβασή του πραγματοποιείται καθημερινά με τακτικά δρομολόγια μέσω μικρών πλοιαρίων, όπου με ελάχιστο κόστος μεταφέρουν τον επισκέπτη. Στο νησί επικρατεί ολοκληρωτική απουσία τροχοφόρων.

Στο νησί υπάρχουν τρεις υπέροχες παραλίες. Η πρώτη είναι αυτή που βρίσκεται στο λιμάνι και αποτελεί σίγουρα την πιο πολύβουη επιλογή, ενώ είναι ιδανική για όλους αυτούς που το περπάτημα δεν είναι το αγαπημένο τους σπορ. Η διαδρομή μέσα στο πράσινο δεν ξεπερνά τα είκοσι λεπτά ώστε να βρεθείς στα Άσπρα Χαλίκια, ενώ υπάρχει και η επιλογή της Πούντας, της μεγαλύτερης εκ των τριών παραλίας, με την κοκκινωπή αμμουδιά και τον πανέμορφο βυθό.

Σημειώνεται ότι το πανέμορφο αυτό νησί «είχε μπει στο μάτι του» Ωνάση. Λέγεται ότι την περίοδο που έψαχνε να αγοράσει ένα δικό του νησί, επισκεπτόταν συνεχώς τα Τριζόνια και αναζητούσε τρόπο να τα αποκτήσει. Ο Έλληνας κροίσος όμως, όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να αποκτήσει το μικρό αυτό νησάκι του Κορινθιακού και έβαλε πλώρη για τον Σκορπιό.