Γερμανία
Πηγή: Unsplash
TRAVEL

Το Βερολίνο και άλλοι 9 προορισμοί που αγαπούν οι Έλληνες ταξιδιώτες

Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Έλληνες ταξιδιώτες σύμφωνα με την Google.

Δεν… νοείται – σχεδόν – στις μέρες μας να ξεκινήσουμε για ένα ταξίδι και να μην «γκουγκλάρουμε» προηγουμένως είτε για να επιλέξουμε τον προορισμό εξαρχής, είτε για να οργανώσουμε όσο καλύτερα γίνεται το ταξίδι μας.

Το αρχείο της Google, της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης, μπορεί να μας πληροφορήσει για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Έλληνες ταξιδιώτες, οι οποίοι σύμφωνα με την εταιρεία Unsplash, είναι οι εξής:

Top 10 χωρών με τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ζήτηση από τους Έλληνες

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αφορούν στη διαδικτυακή κίνηση του Σεπτεμβρίου και επιβεβαιώνουν ότι η Ιταλία παραμένει, με διαφορά, ο αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων, σε κάθε εποχή του χρόνου. Τόσο η Ρώμη όσο και άλλες ιταλικές πόλεις, Μιλάνο, Βενετία, Μπολόνια, Φλωρεντία, ακόμα και η Σικελία, κερδίζουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων, καθώς πρόκειται για κοντινούς και άρα οικονομικότερους προορισμούς. Στις περισσότερες ιταλικές πόλεις άλλωστε οι Έλληνες μπορούν να ταξιδέψουν ακόμα και για Σαββατοκύριακο, γεγονός που δημιουργεί ακόμα περισσότερες ευκαιρίες σε αυτούς.

Ακολουθεί η Γαλλία, με το Παρίσι να αποτελεί αναμφίβολα τον πιο αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων, μια πόλη που ακόμα και αν έχουν επισκεφθεί ήδη μία φορά, θέλουν ξανά και ξανά να την ξαναδούν. Στην τρίτη θέση έρχεται το Ηνωμένο Βασίλειο, με το Λονδίνο να είναι ο αδιαμφισβήτητος «βασιλιάς» των ελληνικών προτιμήσεων και επίσης ένας προορισμός στον οποίο τους αρέσει να επιστρέφουν τακτικά.

Παρίσι
Ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι

Την πρώτη πεντάδα αγαπημένων προορισμών «κλείνουν» η Τουρκία και η Γερμανία, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Η πρώτη κυρίως λόγω γειτνίασης – με δεδομένο ότι ως προορισμός εκλαμβάνεται η Κωνσταντινούπολη ή και τα παράλια της Μικράς Ασίας και η δεύτερη ως ένας κατεξοχήν χειμερινός, μητροπολιτικός προορισμός, τόσο όσον αφορά στο Βερολίνο, όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις: Το Μόναχο, η Φρανκφούρτη, το Αμβούργο, η Δρέσδη και άλλες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο οι ΗΠΑ καταφέρνουν να μπουν στη δεκάδα, αναφορικά με προορισμούς εκτός Ευρώπης, καθώς ως φαίνεται η Νέα Υόρκη συνεχίζει να αποτελεί το νούμερο ένα «μεγάλο ταξίδι» για τους Έλληνες.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Ολλανδία, η Ισπανία και ένα… παραδοσιακό χειμερινό δίδυμο, η Ουγγαρία και η Αυστρία, που αναμένεται να αυξήσουν τις επιδόσεις τους και να ανέβουν ακόμα περισσότερο στη λίστα καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε επίσης

Απόδραση στο Μιλάνο: Το Duomo και άλλα 6 αξιοθέατα που δεν «χάνονται»

Λισαβόνα: Τα πέντε αξιοθέατα που αναδεικνύουν τη μοναδική ομορφιά της

Επίσκεψη στα μουσεία της Κοπεγχάγης: Χώροι τέχνης και πολιτισμού

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ