TRAVEL

Οϊμιάκον: Το χωριό που το χειμώνα η θερμοκρασία φτάνει τους -61°C

Οϊμιάκον: Το χωριό που το χειμώνα η θερμοκρασία φτάνει τους -61°C
restarttourism.gr

Το Οϊμιάκον είναι το πιο κρύο κατοικημένο μέρος στη Γη, με τη θερμοκρασία το χειμώνα να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ έως και -61 βαθμών Κελσίου

Το Οϊμιάκον, είναι ένα μικρό χωριό περίπου 500 κατοίκων στην περιοχή Sakha της Ρωσίας, και ισχυρίζεται ότι είναι το πιο κρύο μέρος που κατοικείται στη Γη. Βρίσκεται περίπου 32 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Tomtor στον αυτοκινητόδρομο Kolyma στη Σιβηρία και δεν είναι εύκολα προσβάσιμο.

Το χωριό σημείωσε ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας που καταγράφηκε ποτέ από έναν μόνιμα κατοικημένο οικισμό το 1924, όταν ένας Ρώσος επιστήμονας άντεξε σε θερμοκρασία -96° Fahrenheit (-71 C).

Θερμοκρασίες

Οι συνεχείς χαμηλές θερμοκρασίες και το σκληρό κλίμα είναι αυτά που στέφουν το Οϊμιάκον ως το πιο κρύο κατοικημένο μέρος στη Γη. Το έδαφος που περιβάλλει την πόλη είναι μόνιμα παγωμένο. Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από -45°C τον Δεκέμβριο έως +10°C τον Αύγουστο, με ετήσιο μέσο όρο μηδέν βαθμούς. Το φως της ημέρας το χειμώνα μπορεί να διαρκέσει μόλις 3 ώρες ενώ το καλοκαίρι μπορεί να επεκταθεί στις 21 ώρες.

Δεν υπάρχουν ξενοδοχεία, αλλά αρκετές οικογένειες λέγεται ότι είναι πρόθυμες να φιλοξενήσουν επισκέπτες για τη νύχτα. Το Οϊμιάκον είναι πολύ απομακρυσμένο και η πλησιέστερη πόλη βρίσκεται στο Γιακούτσκ, 3 ημέρες οδικώς.

Τοπίο

Ως επί το πλείστον, το τοπίο είναι λευκό όλο το χρόνο. Σχεδόν τα πάντα είναι καλυμμένα με χιόνι και πάγο. Η βασική βιομηχανία εξακολουθεί να είναι πολύ παραδοσιακή, με το εμπόριο γούνας και το ψάρεμα στον πάγο να είναι πρωτοπόρες της τοπικής οικονομίας.

Παρά το ατελείωτο χιόνι, η θέα είναι φανταστική. Η αρκτική τοποθεσία του Oymyakon δίνει μερικά από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο και είναι πολύ δημοφιλή στους φωτογράφους.

Δείτε το βίντεο

Με πληροφορίες από το Sometimes Interesting

Διαβάστε επίσης:

Βαρσοβία: Η αναστηλωμένη πρωτεύουσα της Πολωνίας με αέρα παρελθόντος

Η Αττική ξανά στην κορυφή των World Travel Awards

Γρεγολίμανο: Η εξωτική αμμόγλωσσα της βόρειας Εύβοιας