TRAVEL

Οθωνοί: Το νησί της Καλυψούς, το δυτικότερο σημείο της Ελλάδας

Οθωνοί: Το νησί της Καλυψούς, το δυτικότερο σημείο της Ελλάδας

Οθωνοί: Ταξιδεύοντας στο δυτικότερο σημείο της Ελλάδας, στο νησί της Καλυψούς

Οι Οθωνοί είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Διαποντίων νήσων που τοποθετούνται βόρεια της Κέρκυρας με την οποία μάλιστα υπάρχουν συχνά δρομολόγια σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Οθωνοί ήταν το νησί της Καλυψώς, της νύμφης που ερωτεύτηκε ο Οδυσσέας και εξ αιτίας της έμεινε στο νησί επί επτά ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα η σπηλιά της αποτελεί ακόμα και σήμερα σημείο ενδιαφέροντος των επισκεπτών.

Οι πέντε οικισμοί των Οθωνών αποτελούν μια περιουσία που όμοιά τους σπάνια συναντά κανείς. Στο ψηλότερο σημείο του χωριού βρίσκεται χτισμένη από το 1864 η εκκλησία του Αϊ Γιώργη, ενώ λίγα χιλιόμετρα έξω, συναντά κανείς έναν πέτρινο σταυρό χρονολογημένο από το 1833, όπου όπως υποστηρίζουν οι ντόπιοι, στήθηκε για να θυμίζει τη σφαγή των κατοίκων από τον περιβόητο πειρατή Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα το έτος 1537.

Στο νησί υπάρχουν πολλά παραδοσιακά μονοπάτια, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε ντόπιους και επισκέπτες να τα διανύσουν και να φτάσουν περπατώντας σε σχεδόν κάθε συνοικισμό και μεριά του νησιού μέσα από πανέμορφες καταπράσινες διαδρομές, αλλά και αρκετές παραλίες με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, οι περισσότερες από τις οποίες είναι προσβάσιμες με σκάφη, ενώ υπάρχει και μεγάλο καταδυτικό ενδιαφέρον για υποβρύχιες φωτογραφήσεις εξ αιτίας της ιδιόμορφης γεωμορφολογίας του βυθού και των πολυάριθμων σπηλιών. Όμως προσοχή λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν τους περισσότερους μήνες στο νησί… η γύρω περιοχή χαρακτηρίζεται από πολυάριθμα ναυάγια, με γνωστότερο όλων το βυθισμένο ναυάγιο του πλοίου Σάρα τον όρμο Φύκι, βόρεια των Οθωνών.

Σχετικές ειδήσεις

Η Ελλάδα πρώτη σε τουριστικές πωλήσεις της Γαλλίας

Οι Δανοί επιλέγουν την Κρήτη για τις διακοπές τους

Όλη η μαγεία της Μάνης στον μοναδικό Κότρωνα