TRAVEL

Κλέφτικο: Κολυμπώντας σε ένα εξωπραγματικά υπέροχο τοπίο του Αιγαίου

Κλέφτικο: Κολυμπώντας σε ένα εξωπραγματικά υπέροχο τοπίο του Αιγαίου
Travel Inspiration

Πρόκειται ίσως για μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες του Αιγαίου, μα ταυτόχρονα και μια τοποθεσία που η δύναμη της φύσης έχει τον κυρίαρχο λόγο.

Στα νοτιοδυτικά της Μήλου υπάρχει ένα κόλπος με απίστευτη ομορφιά, ο οποίος έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο των «Θαλασσινών Μετεώρων» της Ελλάδας.

Πρόκειται για το «Κλέφτικο» με την σπάνια ομορφιά και τα καταγάλανα νερά.

Το ιδιαίτερο σύμπλεγμα των άγριων λευκών βράχων έρχεται σαν συνέχεια του ηφαιστειογενούς παρελθόντος της Μήλου, δημιουργώντας ένα πραγματικά συγκλονιστικό σκηνικό, ίσως από τα ομορφότερα όχι μόνο του Αιγαίου, αλλά ολόκληρης της Μεσογείου.

Οι έντονοι κυματισμοί που επικρατούν στην περιοχή, αποτέλεσμα των ισχυρών Αιγαιοπελαγίτικων ανέμων και η διάβρωση της θάλασσας, έχουν τροποποιήσει την μορφολογία του εδάφους με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Κρυφές σπηλιές, κοιλώματα, τεράστιες οριζόντιες πλάκες τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη άρρητα ενωμένες μεταξύ τους και αποκομμένες από την στεριά, ακουμπούν στην επιφάνεια της θάλασσας και αφήνονται σε μια ασυνήθιστη ομορφιά, με τα διάφανα νερά να χρωματίζονται από το χρώμα του ουρανού και το λευκό τους χρώμα και τις ακτίνες του ήλιου να ακτινοβολούν στην ηφαιστειογενή τους επιφάνεια.

Οι τρεις συνεχόμενοι κόλποι του φιλοξενούν πλήθος σκαφών, μιας και η πρόσβαση γίνεται ως επί το πλείστον δια θαλάσσης.

kleftiko2.jpg
Travel Inspiration

Το όνομα Κλέφτικο προέρχεται κυρίως από τα παλιά χρόνια, τότε που οι πειρατές που δρούσαν στο Αιγαίο χρησιμοποιούσαν τους κόλπους του ως ορμητήριο, στήνοντας καρτέρι στα ανυποψίαστα πλοία που διέρχονταν από την περιοχή και λεηλατώντας τα.

Κάπως έτσι έμεινε και ο μύθος του κρυμμένου θησαυρού σε σπηλιά κοντά στην παραλία.

Πληροφορίες / Βίντεο: Travel Inspiration