βενετια γονδολα
Βαρκάδα στα χρώματα του δειλινού, μιας και η Βενετία ισοδυναμεί με τον άκρατο ρομαντισμό
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Ιταλία: Ο Βορράς της ρομαντζάδας, της μόδας και των επτά μυστικών

Tο φετινό φθινόπωρο ταξιδεύουμε σε τρεις αγαπημένες πόλεις του ιταλικού Βορρά, που «υπόσχονται» να μας συναρπάσουν με την ομορφιά και την ιστορία τους.

Μία απόδραση στην Ιταλία είναι πάντα μία καλή ιδέα! Ο λόγος είναι πως κάθε ιταλική πόλη μοιάζει με κινητό μουσείο, το φαγητό είναι πεντανόστιμο και τα μέρη που μπορούμε να ανακαλύψουμε μέσω τρένου… πολλά! Ειδικά αυτή την εποχή, ο ιταλικός βορράς «αστράφτει» και μας περιμένει να τον γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα.

Εάν λοιπόν, αυτόν τον Οκτώβριο, θέλουμε να ανακαλύψουμε τρεις από τις πιο όμορφες και διάσημες πόλεις του ιταλικού Βορρά, ιδού!

Βενετία: Η αγαπημένη πόλη που θα ερωτευόμαστε μοιραία ξανά και ξανά

Για εμάς, που αναρωτιόμαστε πώς θα περάσουμε λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα της περιφέρειας του Βένετο, στα βορειοανατολικά της Ιταλίας, κατά μήκος της ακτογραμμής μεταξύ των εκβολών των ποταμών Πάδου και Πιάβε, η απάντηση είναι απλή: Με μια ήσυχη βαρκάδα στα χρώματα του δειλινού, μιας και η Βενετία ισοδυναμεί με τον άκρατο ρομαντισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που πλήθος κόσμου από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, συρρέει ανεξαρτήτως εποχής για να επισκεφθεί τα μοναδικά μνημεία της Βενετίας αλλά και να βιώσει στο έπακρον αυτό το συναίσθημα ρομαντισμού.

Βενετία
Βενετία για ρομαντικούς και μη

Η «καρδιά» της Βενετίας είναι η Piazza San Marco με την υπέροχη εκκλησία της, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ενώ γύρω-γύρω υπάρχουν πολλά μουσεία, παλάτια και εκκλησίες για να επισκεφτούμε και να περιπλανηθούμε κατά μήκος των καναλιών της Βενετίας.

Μιλάνο: Η πρωτεύουσα της μόδας με την πλούσια ιστορία και τα σπουδαία αξιοθέατα

Η Ιταλία είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων και το Μιλάνο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της γείτονα χώρας. Αν υπάρχουν όμως ακόμη μερικοί από εμάς που δεν έχουμε πειστεί πως είναι ένα μέρος που πρέπει να δούμε από κοντά, ας θυμίσουμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της ιταλικής μόδας με την πλούσια ιστορία.

Το υποβλητικό Duomo
Το υποβλητικό Duomopixabay

Το Μιλάνο, μία από τις πλουσιότερες πόλεις της Ευρώπης, είναι γνωστό για κομψά καταστήματα, γκαλερί και εστιατόρια και έχει ταχύτερο ρυθμό ζωής από τις περισσότερες ιταλικές πόλεις, ενώ συγχρόνως διαθέτει μία πλούσια καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Ο γοτθικός του Duomo, με την όμορφη μαρμάρινη πρόσοψη, η ζωγραφική του Da Vinci στο The Last Supper και η La Scala είναι σίγουρα μερικά από τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτούμε.

Μπολόνια: Η «κόκκινη» πρωτεύουσα της Εμίλια Ρομάνια

Μια σειρά από πολιτιστικούς χώρους και εκπληκτική αρχιτεκτονική είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να σταματήσουμε στην Μπολόνια. Εκεί, θα κάνουμε μια βόλτα στην κομψή Piazza Maggiore, θα περάσουμε από την αγορά Quadrilatero για τοπικές λιχουδιές, θα απολαύσουμε μαγική θέα από την κορυφή του Torre Asinelli και θα ανακαλύψουμε πολύτιμους λίθους περπατώντας κάτω από τις πολλές στοές με τις κόκκινες αποχρώσεις. Μάλιστα, κατά την περιήγησή μας στην Μπολόνια θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε και τα λεγόμενα «επτά μυστικά της Μπολόνια», τα οποία περιλαμβάνουν ένα κρυφό κανάλι, ένα σπασμένο βάζο και διάσπαρτες σκαλισμένες φράσεις.

Μπολόνια
Αποκαλύπτοντας τα «επτά μυστικά της Μπολόνια»pixabay

Δεν είναι τυχαίο φυσικά το γεγονός πως οι Ιταλοί έχουν δώσει τρία παρατσούκλια στη Μπολόνια: Η Λόγια (La Dotta) χάρη στην ιστορία της, η Χοντρή (La Grassa) χάρη στις μοναδικές γεύσεις της και η Κόκκινη (La Rossa), τόσο για τα κόκκινα σπίτια της όσο και για το γεγονός ότι η πόλη ήταν και εξακολουθεί να είναι ταγμένη πολιτικά στην Αριστερά, με όλους τους δημάρχους της να προέρχονται από αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα.

Δεν χρειάζεται να χάνουμε άλλον χρόνο, αφού το φετινό φθινόπωρο ήρθε η ώρα να περιηγηθούμε σε αυτές τις τρεις κομβικές πόλεις του ιταλικού Βορρά, που «υπόσχονται» να μας συναρπάσουν για την ομορφιά, την ιστορία και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρουν και σίγουρα θα μας μείνουν αξέχαστες.

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να τις γυρίσεις με τα πόδια

Ισπανία: 5 «άχαστα» μέρη για να τη γνωρίσεις πραγματικά

Από την άγνωστη Βουλγαρία έως το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα: Ένα road trip σαν παραμύθι

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ