το χωριό του Ποπάυ
Εσείς γνωρίζετε για το χωριό του Ποπάυ;
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Από το χωριό του Ποπάυ στην «χρυσή πόλη»: 6 προορισμοί που είναι καλύτεροι τον Νοέμβριο

Έξι προορισμοί στην Ευρώπη με κρυμμένες ομορφιές που μας προ(σ)καλούν να τις ανακαλύψουμε.

Αν υπάρχει ένας μήνας, που θεωρείται ιδανικός για ταξίδια και μικρές αποδράσεις στο εξωτερικό, για όσους από εμάς δεν αρέσκονται στην πολυκοσμία, δεν είναι άλλος από τον Νοέμβριο. Πρόκειται για έναν από τους ιδανικότερους μήνες της σεζόν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να περιηγηθούμε σε κάθε μέρος και να ανακαλύψουμε τις καλά κρυμμένες ομορφιές του, σε ρυθμούς απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας.

Αυτήν την περίοδο μάλιστα, η μειωμένη ζήτηση στα τουριστικά πρακτορεία, προκαλεί αναπόδραστα και μείωση στις τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων, οπότε αναμφίβολα ο Νοέμβριος είναι η πιο «έξυπνη» επιλογή από πολλές και διαφορετικές απόψεις.

Δείτε τους έξι ευρωπαϊκούς προορισμούς, που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε το φθινόπωρο και να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρον.

Πράγα, Τσεχία

Πράγα, «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων»
Πράγα, «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων»Pixabay


Η Πράγα, είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα, στην κεντρική Βοημία. Έχει 1,3 εκατομμύρια κατοίκους σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και αποκαλείται «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων».

Μάλτα

Μάλτα
H Μάλτα με τα πολλά «πρόσωπα»Pixabay

Επηρεασμένη από διάφορους πολιτισμούς, η Μάλτα διαθέτει πολλά «πρόσωπα», αλλά μία και μοναδική ταυτότητα που δημιουργήθηκε μέσα από μια πλούσια ιστορία και αντανακλάται στα μεγαλιθικά μνημεία, τις μεσαιωνικές πόλεις, αλλά και τα παραδοσιακά χωριά της, όπου οι κάτοικοι δεν χάνουν ευκαιρία να διασκεδάσουν με κάθε αφορμή. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το «Sweethaven Village» ή αλλιώς το «χωριό του Ποπάυ» το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό Melliena. Χτίστηκε το 1979 και ήταν το σετ γυρισμάτων για την ταινία Popeye με τον Ρόμπιν Ουίλιαμς. Τα ξύλινα σκηνικά διατηρήθηκαν και το μικρό αυτό θεματικό χωριό εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Μάλτας.

Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Ουγγαρίας
Η Βουδαπέστη είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Ουγγαρίας

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Ουγγαρίας και η ένατη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πληθυσμό εντός των ορίων της πόλης. Η πόλη έχει πληθυσμό 1.752.286 (εκτίμηση 2017) σε μια έκταση περίπου 525 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η Βουδαπέστη είναι πόλη και περιφέρεια και αποτελεί το κέντρο της μητροπολιτικής περιοχής της, που έχει έκταση 7.626 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 3.303.786, που αποτελεί το 33% του πληθυσμού της Ουγγαρίας.

Ζυρίχη

Ζυρίχη
Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, η Ζυρίχη προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμοpixabay

Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Ελβετία και πρωτεύουσα του καντονίου της Ζυρίχης. Ο πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής φτάνει τα 1,68 εκατομμύρια. Η πόλη είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ελβετίας (η πρωτεύουσα της Ελβετίας και έδρα της κυβέρνησης είναι η Βέρνη). Σύμφωνα με έρευνες το 2006 και το 2007 προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο.

Παρίσι

O Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι
O Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι

Το Παρίσι, γνωστό και ως η Πόλη του φωτός (Ville lumière) είναι μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης. Το Παρίσι περιλαμβάνει την πόλη του Παρισιού και τα περίχωρα και βρίσκεται σε ένα λεκανοπέδιο. Διοικητικά χωρίζεται σε είκοσι δημοτικά διαμερίσματα. Ο πληθυσμός της πόλης του Παρισιού ανέρχεται σε 2.187.526 (2017) και ο συνολικός πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής σε 12.628.266 κατοίκους, έτσι είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Επιπλέον είναι η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, το σημαντικότερο κομβικό σημείο της και έδρα πολλών διεθνών οργανισμών, όπως της UNESCO.

Μαδρίτη

Η Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Ο πληθυσμός της πόλης είναι περίπου 3,3 εκατομμύρια και ο συνολικός πληθυσμός της Μητροπολιτικής Περιοχής της Μαδρίτης υπολογίζεται σε περίπου 6,5 εκατομμύρια.

Μαδρίτη, η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας
Μαδρίτη, η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίαςpixabay

Τι θα λέγατε αυτόν τον Νοέμβριο να μην μείνουμε στα λόγια, αλλά να κάνουμε πράξη το επόμενο ταξίδι μας; Αν αισθάνεστε πως ήρθε η στιγμή για μία ανανέωση, τότε δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή από το να εκδράμουμε σε έναν από τους πιο όμορφους ευρωπαϊκούς προορισμούς, που θα σας γεμίσει με όμορφες στιγμές και αναμνήσεις.

Διαβάστε επίσης

Γαστρονομικός τουρισμός: Οι 7 top ευρωπαϊκές πόλεις για καλοφαγάδες

H Ιρλανδία της άγριας φύσης, των θρύλων και του... Χάρι Πότερ

«Stay Away»: Οι ευρωπαϊκές πόλεις ψάχνουν τρόπους αντιμετώπισης του υπερτουρισμού

Ιταλία: Ο Βορράς της ρομαντζάδας, της μόδας και των επτά μυστικών

Τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να τις γυρίσεις με τα πόδια

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ