Αυστρία χιόνι
Πόλεις που ντύνονται στα λευκά και μας βάζουν σε άκρως χριστουγεννιάτικο κλίμα
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Οι πέντε «λευκές» πρωτεύουσες του κόσμου για να κάνετε χιονισμένα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή του χρόνου για μικρούς και μεγάλους και όπως επιτάσσει το παραμύθι, οφείλουν να είναι «λευκά». 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη σκέψεις και σχέδια για τα ταξίδια των γιορτών έχουν ξεκινήσει. Προορισμοί διαφορετικοί, μακρινοί ή πιο κοντινοί -και κατά προτίμηση ολόλευκοι- αποτελούν επιλογές για τις φετινές γιορτές.

Χιονισμένα τοπία, χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, τρενάκια που περνούν μέσα από τις γραφικές πόλεις, κτίρια γύρω από πλατείες που φιλοξενούν ονειρικές χριστουγεννιάτικες αγορές, ξύλινα μαγαζάκια που προσφέρουν άφθονη ζεστή σοκολάτα, το εορταστικό, ζεστό κρασί των Βορειοευρωπαίων που διώχνει το κρύο, δημιουργούν εικόνες που οι περισσότεροι ψάχνετε για τις γιορτινές διακοπές σας.

Ας δούμε παρακάτω μερικές μαγευτικές χριστουγεννιάτικες προτάσεις που θα σας βάλουν απευθείας σε γιορτινή διάθεση για να απολαύσετε μια πραγματικά διαφορετική «χιονισμένη» χριστουγεννιάτικη εμπειρία!

Κεμπέκ, Καναδάς

To παγωμένο Κεμπέκ
To παγωμένο Κεμπέκ


Το Κεμπέκ είναι η οχυρωμένη πόλη της Βόρειας Αμερικής που βρίσκεται στον «λευκό βορρά» και είναι γνωστή, κυρίως, για τις χιονοπτώσεις που κάθε Δεκέμβριο τη ντύνουν στα άσπρα. Με ρομαντικό, ευρωπαϊκό αέρα χαρακτηρίζεται από τα πολύχρωμα κτήρια και τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια της που σκεπάζονται από χιόνι και μεταμορφώνονται στο μαγικό, χριστουγεννιάτικο και παγωμένο σκηνικό που σίγουρα θα σας εμπνεύσει.

Μόσχα, Ρωσία

Χρειάζεται να είστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να περιηγηθείτε εν μέσω χιονιού, αν αποφασίσετε πως ο φετινός χριστουγεννιάτικος προορισμός σας θα είναι η Μόσχα.

Μόσχα
Αν αντέχετε το τσουχτερό κρύο, τότε η Μόσχα είναι ο ιδανικός προορισμός Χριστουγέννων

Όλο τον Δεκέμβριο, η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους μηδέν βαθμούς Κελσίου και οι χιονοπτώσεις είναι, συνήθως, συνεχόμενες. Θα έχετε, όμως, τη δυνατότητα να περιηγηθείτε ασταμάτητα στην Κόκκινη Πλατεία της πόλης, που μετατρέπεται σε Χριστουγεννιάτικη αγορά ενώ στην πολυσύχναστη πλατεία Manezh πραγματοποιείται το ταξίδι στο φεστιβάλ των Χριστουγέννων, η πιο παραδοσιακή γιορτή σε όλη την πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Λαπωνία, Φινλανδία

Η περιοχή που θεωρείται «πατρίδα του Άγιου Βασίλη» δεν μπορεί να λείπει από καμία «χιονισμένη», χριστουγεννιάτικη λίστα προορισμών. Στη Λαπωνία της Φινλανδίας, λοιπόν, θα βρεθείτε στο Santa’s Village, στην τοποθεσία που μπορείτε να συναντήσετε τον «αυθεντικό» Άγιο Βασίλη, να δείτε από κοντά τους τάρανδους που τον βοηθούν στην παράδοση των δώρων στα παιδιά, αλλά και να οδηγήσετε κι εσείς το έλκηθρό του – ή ένα παρόμοιο! Ειδικά αν πρόκειται για οικογενειακό ταξίδι με τα παιδιά, είναι ο ιδανικός χριστουγεννιάτικος προορισμός.

Στην πατρίδα του Άγιου Βασίλη
Λαπωνία: Στην πατρίδα του Άγιου Βασίλη

Στον Αρκτικό Κύκλο, εξάλλου, με τις έντονες χιονοπτώσεις, δεν αποκλείεται να δείτε και το Βόρειο Σέλας, γεγονός που θα απογειώσει την εμπειρία των «πιο παγωμένων Χριστουγέννων»!

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Η μικρή αυστριακή πόλη είναι μαγευτική, ειδικά όταν ντύνεται στα λευκά. Το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας είναι η γενέτειρα του Μότσαρτ και κάθε Χριστούγεννα γεμίζει με αγορές στις μικρές του πλατείες και στην αυλή του κάστρου Hohensalzburg.

Το Σάλτσμπουργκ γίνεται ακόμα πιο μαγευτικό όταν ντύνεται στα λευκά
Το Σάλτσμπουργκ γίνεται ακόμα πιο μαγευτικό όταν ντύνεται στα λευκά

Επαγγελματίες μουσικοί σας περιμένουν να απολαύσετε τις αυτοσχέδιες συναυλίες τους στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης. Οι μελωδίες κλασικής μουσικής μπλέκονται με τα κάλαντα και τις μυρωδιές από γαρύφαλλο και πορτοκάλι και τα ξωτικά Krampus και Perchten τριγυρνούν στους δρόμους, ερχόμενα σε επαφή με τους περαστικούς για να φέρουν τύχη, σύμφωνα με το έθιμο.

Ταλίν, Εσθονία

Στην όμορφη αγορά στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ταλίν, στην Εσθονία, έχετε την ευκαιρία να βιώσετε Χριστούγεννα με μεσαιωνική αίσθηση. Σε κάθε στροφή και σε κάθε δρομάκι δεν θα μπορέσετε να αγνοήσετε τις ευωδίες από ζεστό κρασί και ζαχαρωτά. Οι έμποροι στα μικρά ξύλινα σπιτάκια γύρω από το επιβλητικό δέντρο με τα χρυσά στολίδια στη μέση της πλατείας πωλούν χειροποίητα μάλλινα γάντια, poncho και καλτσοπαντόφλες.

Ταλίν: Βγαλμένο από παραμύθι
Ταλίν: Βγαλμένο από παραμύθι

Το χιονισμένο τοπίο, τα οικονομικά φαγητά και ποτά του και η ατμόσφαιρα του, καθιστούν το Ταλίν έναν ιδανικό γιορτινό προορισμό που μπορείτε να εξερευνήσετε άνετα, μέσα σε τρεις μόλις μέρες.

Διαβάστε επίσης

Τρεις παραδοσιακοί προορισμοί στην Ευρώπη για μαγικά Χριστούγεννα

Γιορτές στο νησί: Tρεις προορισμοί για οικονομικά και... εναλλακτικά Χριστούγεννα

Τρία νέα μουσεία που άνοιξαν μέσα στο 2023 και θέλουμε να δούμε από κοντά

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ